Κοινωνία

Τα συμφέροντα των ορεινών!

Σειρά ερωτημάτων απευθύνει στους αυτοδιοικητικούς των ορεινών ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο οποίος με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με το Ναυάγιο ζητά απαντήσεις από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βολιμών Γιάννη Θεοδόση Κοντό και άλλους εμπλεκόμενους.

Σε συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Μ. Τετάρτη, είπε μεταξύ άλλων:

«Με εντυπωσίασε η πρεμούρα του κ. Κοντού να δώσει συνέντευξη και να κάνει και ερωτήματα… Πριν από ένα χρόνο είχαμε τη δίκη με τον Εμίρη.

Εκεί ο Δήμος και η Περιφέρεια στάθηκαν δίπλα μας, δίπλα στην εκκλησία για το ιδιοκτησιακό. Ο κ. Κοντός είναι από τις Βολίμες και όπως και ο κ. Ακτύπης, παρακολουθούσαν ότι έφτιαξα εκεί πριν από 20 χρόνια. Επιπλέον ο κ. Ακτύπης έδωσε βεβαίωση ότι το ακίνητο είναι νόμιμο και ότι μπορούμε να το ηλεκτροδοτήσουμε κι ότι ανήκει στη Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Η προσπάθεια που έχω καταβάλλει περισσότερο από 20 χρόνια για να διαμορφωθεί ο χώρος συνάντηση δυσκολίες από αυτούς που είναι και σήμερα.

Ποιος έκοψε τη ράμπα που είχα βάλει για να πηγαίνουν να φωτογραφίζουν εκ του ασφαλούς.

Το κτίριο έγινε με άδεια της πολεοδομίας και της ναοδομίας και παρόν ήταν ο Δασάρχης της εποχής εκείνης που έφτιαξε και το δρόμο. Όχι αγροτικό – όπως τον λένε – αλλά λεωφόρο γιατί είναι ο καλύτερος δρόμος των ορεινών.

Ας κοιτάξουν τους άλλους δρόμους που οδηγούν προς τη θάλασσα για να δουν αν υπάρχει τέτοιος ασφαλής δρόμος!

Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους δεν άφησαν ποτέ να έλθει ανάπτυξη στα ορεινά γιατί είχαν τα δικά τους συμφέροντα.

Ας μας πουν όταν φτιάχτηκε το Κτηματολόγιο του Δήμου, τι απάντησαν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το Πάσχα. Καλή Ανάσταση».

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *