Quantcast

Γνώμες

Τα κόμματα και η “βρώμικη” δουλειά

Άλλοτε με αστειότητες και άλλοτε με χυδαιότητες εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος που τελική κατάληξη θα έχει τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Το κλίμα μέρα με τη μέρα οξύνεται και η κατάσταση τείνει να εκτραχυνθεί πλέον.

Ο φανατισμός είναι μεγάλος και όλοι όσοι ήλπιζαν ότι θα είχαμε μια αντιπαράθεση βασισμένη σε κανόνες και αρχές διαψεύδονται πλέον οικτρά.

Τελευταίο μεγάλο δείγμα της αμετροέπειας που χαρακτηρίζει ορισμένα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητα η αχαρακτήριστη επίθεση του υπουργού υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μ. Κυμπουρόπουλου με περιεχόμενο άδικο και προκλητικό για ένα άτομο με ιδιαιτερότητες ΑΜΕΑ.

Ίσως τις επόμενες ημέρες να δούμε κι άλλα ή και χειρότερα πράγματα να γίνονται στο χώρο της αποκαλούμενης μαχόμενης πολιτικής για να αποδειχθεί περίτρανα πως ο κατήφορος δεν έχει τέλος όταν πρόκειται για την άγρα έστω και λίγων ψήφων.

Άλλωστε αυτά συμβαίνουν παντού. Και πάντα θα υπάρχουν στα κόμματα ανεγκέφαλοι κοντόφθαλμοι, που δεν βλέπουν ή δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει πέρα από τη μύτη τους. Το δυσάρεστο είναι πως όλοι αυτοί θεωρούνται χρήσιμοι στις κομματικές ηγεσίες επειδή κάνουν αυτό που λένε “βρώμικη δουλειά”.

Κι εμείς εδώ στη Ζάκυνθο έχουμε δει να περιφέρονται ορισμένοι τέτοιοι στα κομματικά γραφεία και να παρεμβαίνουν απροσχημάτιστα εκεί που δεν τους σπέρνουν, διοχετεύοντας κατασκευασμένες πληροφορίες και προσπαθώντας να γίνουν “χρήσιμοι”.

  • Κύριε Συνετε καλημερα και Χριστός Ανέστη,σας εύχομαι ότι καλύτερο για εσάς αλλά και για την εφημερίδα σας.
    Σας ενημερώνω ότι είμαι γέννημα θρέμμα Ζακυνθινός,από μια ταλαιπωρημένη περιοχή στη πόλη της Ζακύνθου τα Καμίνια αλλά μένω χρόνια στην Αθήνα,όπου επισκεπτωμαι το νησί τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, παράλληλα κάθε μέρα διαβάζω την εφημερίδα σας και μαθαίνω τα νέα του νησιού μας,μέσω ίντερνετ.
    Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων τα οποία είναι γενικού περιεχομένου και στα οποία οι κύριοι υποψήφιοι δεν τα αναλύουν, όπως τι θα γίνει:
    1) Με τη συγκομιδή των σκουπιδιών
    όπου η κατάσταση είναι τραγική)
    2)Τι γίνεται με το νοσοκομείο,
    υπάρχει περίπτωση να
    εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι,
    οι τουρίστες αφού έχει ξεκινήσει η
    Τουριστική περίοδος,η θα πηγαίνουν
    στη Πάτρα, ακόμα και αν είναι να
    γεννήσουν.
    3)Ποιος είναι ο λόγος όπου κάποια
    ημεροπλοια δένουν στη προβλήτα
    κοντά στη ΣΤΉΛΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩ με
    αποτελέσματα να δημιουργηται
    μεγαλο κυκλοφοριακό πρόβλημα τους
    καλοκαιρινούς μήνες
    4)Πέρασμα ΑΡΓΑΣΙΟΥ εδώ έχουν βρει λύση οι άρχοντες
    5)θα ήθελα να ξέρω αρέσει στους
    τοπικούς άρχοντες η εικόνα που
    αντικρίζουν (σκουπίδια, ζώα ψοφια,
    αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα και

    άλλα πράγματα)οι τουρίστες
    επισκέπτοντας το νησι μας
    6) Έχει βρεθεί λύση για τη
    πεζοδρόμηση της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ
    7)ΤΙ γίνεται με το αποχετευτικό;θα έχουμε πάλι τα ίδια προβλήματα όπως πέρσι;
    8)Με το ποτάμι στον ΑΓΙΟ
    ΧΑΡΆΛΑΜΠΟ έχουν βρει λύση ώστε να μην υπάρχει το πρόβλημα της άσχημης οσμής για αυτούς που περνανε από εκεί
    9) Έχουν σκεφτεί ποια λύση θα δώσουν με το θόρυβο της σιδερένιας γέφυρας η θα αναγκάζονται οι κάτοικοι της περιοχής να ξαναβάλουν κονους για να μπορούν να κοιμηθούν;
    Και άλλα πολλά , συγγνώμη που γίνομαι γραφικός, αλλά είναι κάποια αναπάντητα ερωτήματα τα οποία με προβληματίζουν και σκέφτομαι να κατέβω στη Ζάκυνθο να ψηφίσω.
    Πήρα το θάρρος να σας στείλω όλους αυτούς τους προβληματισμούς που έχω και φαντάζομαι ότι θα τους έχουν και άλλοι συμπατριώτες μας.
    Απευθύνομαι σε σας διότι νομίζω ότι με την ιδιότητα που εχετε μπορείτε μέσω συνεντεύξεων και από τις απαντήσεις που θα δώσουν οι άρχοντες να έρθω να ψηφίσω.
    Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα,είμαι τοπικιστης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *