Ζάκυνθος

Τα έσπασαν Δήμος και Επιμελητήριο

Οι διαφωνίες που υπάρχουν επί του Καταστατικού είναι μεγάλες και δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ενιαία άποψη ώστε να προχωρήσει η σύσταση του Οργανισμού Τουρισμού. Χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Παντοκράτορα έγινε μία ακόμα συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων για  τον Οργανισμό, αλλά οδήγησε σε αδιέξοδο αφού αποχώρησαν όλοι οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου  ενώ εκδιώχθηκαν και οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα.

Το Επιμελητήριο είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς αφού εκπροσωπεί χιλιάδες επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο και ως εκ τούτου η συμμετοχή του στο σχήμα του Οργανισμού πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Ωστόσο η χθεσινή συζήτηση παρεκτράπη και οι τόνοι ανέβηκαν σε πολύ υψηλό βαθμό.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ζήτησαν να είναι παρόντες οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη συνάντηση αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού.

Επί της ουσίας οι διαφωνίες που υπάρχουν στο Καταστατικό αφορούν την συμμετοχή και φυσικών προσώπων, δηλαδή όχι μόνο εκπροσώπων φορέων, ενώ υπάρχει θέμα και με τον ορισμό γενικού διευθυντή.

Μετά την αποχώρηση από τη σύσκεψη και των 5 εκπροσώπων του Επιμελητηρίου (ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος)  οι υπόλοιποι συμμετέχοντες συνέχισαν τη συζήτηση και εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προχωρούν στην ίδρυση του Οργανισμού, προφανώς χωρίς το Επιμελητήριο.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι «στην προγραμματισμένη  συνάντηση των φορέων του Τουρισμού για την σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού  Ζακύνθου στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Λαγανά οι κάτωθι κοινωνικοί εταίροι: οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Λαγανά, Ζακυνθίων, Τσιλιβί, Αλυκών, ο  Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων, ο  Σύλλογος Επιχειρηματιών Βασιλικού, το Euro Taxi και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, συμφώνησαν στην ίδρυση του  Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Ζακύνθου «Visit Zakynthos» σύμφωνα με το σχέδιο του καταστατικού που έχουν ήδη εγκρίνει. Επίσης το καταστατικό έχουν ήδη εγκρίνει ο σύλλογος Eco Zakynthos και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων. Όλα τα μέλη του νέου οργανισμού συμφώνησαν επίσης ότι, ο Οργανισμός θα είναι ανοιχτός στο να δεχτεί οποιουσδήποτε άλλους φορείς ή πρόσωπα επιθυμούν στο εγγύς ή απώτερο μέλλον να γίνουν μέλη του Οργανισμού μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *