Ελλάδα

Τα έργα θα γίνουν σταδιακά γιατί δεν υπάρχουν όλες οι πιστώσεις

Σήμερα πραγματοποιείται στο Δημαρχείο η σύσκεψη για το Master plan του λιμανιού και ήδη για το θέμα έχει υπάρξει επικοινωνία του Δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά με την αρμόδια μελετήτρια Μαριλένα Φράγκου.

Σε δηλώσεις του στον -Ε- ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τιμόθεος Ζώντος έκανε γνωστό πως η μελετήτρια θα ενημερώσει για την τύχη της μελέτης του Master plan που έχει ετοιμάσει για το λιμάνι μας. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας, της Λιμενικής Επιτροπής κλπ.

Όπως και κατά το παρελθόν έχει γράψει ο –Ε-, η σύσκεψη καθυστέρηση να γίνει και τα χρονικά περιθώρια πιέζουν γιατί στη συνέχεια θα πρέπει να εξασφαλιστούν και οι χρηματοδοτήσεις για τα έργα τα οποία θα ιεραρχήσουμε.

Ο κ. Ζώντας επεσήμανε ότι «Το Master plan στην ουσία είναι η αδειοδότηση, δηλαδή ενώ γνωρίζουμε πως για να γίνει ένα έργο θα πρέπει να υπάρχουν αδειοδοτήσεις από τα υπουργεία, όταν υπάρχει το Master plan, για οποιδήποτε έργο γίνει στην περιοχή είναι σαν να έχει άδεια καθώς υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έγκριση από αρχαιολογική υπηρεσία και τα σχετικά έγγραφα από τα υπουργεία, το ΓΕΝ κλπ. Μετά θα πρέπει να γίνει μελέτη και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Δηλαδή είμαστε έτοιμοι προς υλοποίηση. Τώρα τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και δεν θα καθυστερήσουμε γιατί είναι γνωστό οι αδειοδοτήσεις θέλουν χρόνια».

Σήμερα οι τοπικές αρχές θα ενημερωθούν για την πορεία του Master plan και στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εξεύρεσης πόρων. Θα εξεταστεί ποιο έργο θα είναι πρώτο που θα πρέπει να γίνει στο λιμάνι και ακολούθως θα πρέπει να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα ένταξής του.
Ο κ. Τιμόθεος Ζώντος ανέφερε πως «εμείς θα αποφασίσουμε ποια έργα θα γίνουν σταδιακά γιατί δεν υπάρχουν όλα τα χρήματα».

Τέλος ο Πρόεδρος είπε ότι το Λιμενικό ταμείο προχωρά τα εγκεκριμένα έργα και ετοιμάζει νέες μελέτες για το χώρο που έχει ευθύνη. «Η θητεία μας λήγει το Μάιο και θα τελειώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει» κατέληξε ο κ. Ζώντος.

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *