Ζάκυνθος

Τέσσερις ώρες στην Ανακρίτρια κατέθετε χθες ο Άκης Τσαγκαρόπουλος

Για τέσσερις ολόκληρες ώρες κατέθετε χθες στην Ανακρίτρια Ζακύνθου ο πρώην Δήμαρχος Α. Τσαγκαρόπουλος αναφορικά με το θαμμένο αρχείο των οικονομικών υπηρεσιών που βρέθηκε πρόσφατα σε χωράφι στο Σκουληκάδο.

Από τον πρώην Δήμαρχο ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία για την λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών και για τα πρόσωπα που υπηρετούσαν σε αυτό το χώρο.

Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή συνεχίζεται στο Εφετείο της Πάτρας η δίκη για την απόπειρα εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ η οποία άρχισε με καταθέσεις αστυνομικών της ασφάλειας και δημοτικών αστυνομικών.

Ο πρώην Δήμαρχος χθες, αργά το μεσημέρι, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

«Το κουβάρι της αλήθειας έχει αρχίσει και ξετυλίγεται σιγά-σιγά. Όσοι ενέπλεξαν έναν αθώο και είπαν ψέματα όλα αυτά τα χρόνια, θα αποκαλυφθούν. Εγώ κλήθηκα από την Ανακρίτρια να δώσω κάποια στοιχεία ως μηνυτής και ως μάρτυρας και δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί η υπόθεση είναι σε δικαστική έρευνα. Ξεκίνησε έστω με μεγάλη καθυστέρηση! Σιώπησα εσκεμμένα έστω και 5,5 χρόνια και σε λίγο οι Ζακυνθινοί θα μάθουν την πραγματική αλήθεια, ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι, γιοατί δεν είναι μόνο ένας και ποιοι συγκάλυπταν ενόχους όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Παύλος Συνετός δήλωσε για το ίδιο θέμα: «Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ετερόκλητα κέντρα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία ενεπλάκη ο τέως Δήμαρχος. Εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη αυτού του κυκλώματος των πικοιλώνυμων συμφερόντων».

Για την δίκη στο Εφετείο ο κ. Συνετός είπε: «Η εξέλιξη της δίκης είναι πολύ αργή γιατί γίνεται εξονυχιστική έρευνα. Κατά μέσο όρο εξετάζονται 2-3 μάρτυρες κάθε φορά. Κάθε εβδομάδα έχουμε 1-2 δικασίμους και τώρα η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Απριλίου. Μετά θα γίνει Μ. Τρίτη 30 Απριλίου και το Δικαστήριο θα επανέλθει στις 13 Μαΐου».

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *