Ελλάδα

Τέλος το αυτόφωρο για όσους χρωστούν στο δημόσιο

Σχέδιο για την αλλαγή του νόμου για την ποινική μεταχείριση των φοροφυγάδων ώστε να μην οδηγούνται στο αυτόφωρο ακόμη και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το σχέδιο αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο και θα αλλάξει τη νομοθεσία που ισχύει από το 1990.
Με βάση το σχέδιο όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, οι οικονομικά αδύναμοι φορο-οφειλέτες, δεν θα θεωρούνται αυτομάτως ότι διαπράττουν διακριτό έγκλημα και δεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυτόφωρο.
Σύμφωνα με τα «Νέα» η κυβέρνηση έχει επισημάνει την ανάγκη ευθυγράμμισης της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη κοινοτική στο θέμα των ποινών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο ειδικά δε για πολίτες που αποδεδειγμένα δεν δύνανται να πληρώσουν τους φόρους τους.
Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία που ισχύει από το 1990 και η οποία προβλέπει ποινικές κυρώσεις, με Αυτόφωρο και φυλακή, για όσους έχουν καθυστερήσει πάνω από δύο μήνες να πληρώσουν φορολογικές οφειλές ή δεν έχουν πληρώσει τρεις συνεχόμενες δόσεις χρεών τους στην Εφορία.
Οσοι χρωστούν στην Εφορία -και δεν βαρύνονται με πράξεις φοροδιαφυγής– θα μπορούν να αποφεύγουν τη φυλάκιση και το Αυτόφωρο., αλλά δεν θα αποφεύγουν κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *