Ζάκυνθος

Τέλος στις αντιπαραθέσεις για το ΧΥΤΑ ζητούν οι Ξενοδόχοι

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας και της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί κυρίως μεταξύ του Δήμου Ζακυνθίων και της Περιφερειακής Ενότητας για την χωροθέτηση του νέου ΧΥΤΥ στο Λίβα, τίθεται στην κορυφή της ατζέντας για τους Συλλόγους Ξενοδόχων στη Ζάκυνθο, λίγο πριν ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος.

Το θέμα απασχόλησε συνάντηση που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο ξενοδοχείο Παλλατίνο και εκεί έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι από όλους τους συλλόγους ξενοδόχων του νησιού μας, που είτε τάσσονται υπέρ των επιλογών του Δήμου, είτε κατά, διατηρώντας επιφυλάξεις, συμφωνούν στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια λύση!

Θυμίζουμε πως με βάση τις προειδοποιήσεις των κατοίκων και φορέων του Καλαμακίου, υπάρχει ο κίνδυνος νέου αποκλεισμού της εισόδου του ΧΥΤΑ στο Σκοπό ακόμη και λίγο πριν ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν, σε περίπτωση που ο Σύνδεσμος Καθαριότητας δεν αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες άμεσα για την αποκατάσταση του χώρου. Την ανάγκη να σταματήσει πολύ σύντομα  η λειτουργία του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, ο οποίος θα πρέπει γρήγορα να αποκατασταθεί, επισημαίνουν και ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Καλαμακίου και του Αργασίου.

Αυτό που επιδιώκουν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών του Κλάδου, είναι – όπως λένε – όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Στην κατεύθυνση αυτή, αντικείμενο συζήτησης φαίνεται να είναι συγκεκριμένη πρόταση, η οποία σύντομα θα παρουσιαστεί ενώ μια θέση που διατυπώθηκε δημόσια αφορούσε την θέσπιση ανταποδοτικών οφελών για την περιοχή όπου θα λειτουργήσει ο νέος ΧΥΤΥ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *