Ζάκυνθος

Τέλος οι πελατειακές σχέσεις στο Δήμο

Να βοηθήσουν όλοι και να μην επαναπαύονται στις πολυθρόνες των μεγάλων ξενοδοχείων δηλώνει ο Π. Κολοκοτσάς.

 Με νομικά μέσα, που μπορεί να καταλήξουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων επιδιώκει η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει οριστικά τους οφειλέτες μεγάλων χρηματικών ποσών στο Δήμο και να αντλήσει πόρους που λείπουν από τα ταμεία του αλλά είναι απολύτως απαραίτητοι για να παραμείνει ανοιχτός!

 Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα αναφορικά με την προθεσμία διακανονισμού των οφειλών σε δόσεις, ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς μίλησε στον Ε- για το θέμα, κάνοντας λόγο για οριστικό τέλος σε πελατειακές σχέσεις που άφηναν μεγαλοφειλέτες στο απυρόβλητο  αλλά και για την ανάγκη να δείξουν κάποιοι εμπράκτως ότι ενδιαφέρονται για το Δήμο και θέλουν να συνεχίσει να λειτουργεί.

 Σημειώνεται πως η καταληπτική ημερομηνία για την ρύθμιση των οφειλών είναι η 30η Νοέμβρη και ακόμη υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που δεν έχει προσέλθει στις υπηρεσίες του Δήμου για να υποβάλει αίτηση για διακανονισμό.

 «Τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι το θέμα που μας πιέζει και θα πρέπει να δρομολογήσουμε τις υποχρεώσεις μας, όπως θα πρέπει να κάνουν και άλλοι απέναντι στο Δήμο. Οι οφειλέτες πρέπει να εκμεταλλευτούν το νομικό καθεστώς και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΖ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να λειτουργήσει ο Δήμος! Βλέπω μαλθακότητα και χαλαρή αντίδραση λες και η λύση θα κατέβει από τον ουρανό. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οφειλή εκατομμυρίων προς τη ΔΕΥΑΖ και τα χρήματα αυτά να πρέπει να καταβληθούν άμεσα στη ΔΕΗ. Να δεχτώ ότι το ένα εκατομμύριο προέρχεται από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν. Τα υπόλοιπα; Στο Δήμο οφείλονται 16 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές που δεν έχουν βεβαιωθεί από το 2009 μέχρι και σήμερα!» τόνισε ο Δήμαρχος μιλώντας στον –Ε-  και συμπλήρωσε πως κάποιοι δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα και να περιμένουν από το Δήμο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους, χωρίς να είναι οι ίδιοι!

 «Δεν μπορούμε να γράφουμε το Δήμο στα παλιά μας παπούτσια και να έχουμε απαιτήσεις. Κάνω έκκληση σε όλους τους οφειλέτες να αποδείξουν πως θέλουν ο Δήμος να μείνει ανοιχτός και τους διαβεβαιώνω πως ακόμη και το τελευταίο ευρώ δε θα πάει χαμένο. Κάποιοι είχαν επαναπαυτεί σε πελατειακές σχέσεις, αλλά αυτές είναι παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Εγώ ψηφίστηκα για διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και κοινωνικές υπηρεσίες στους Ζακυνθινούς. Πως θα υλοποιήσω κοινωνικές δράσεις και θα βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν και να μην επαναπαύονται στις πολυθρόνες των μεγάλων ξενοδοχείων και των μεγάλων γραφείων! Τα 16 εκατομμύρια ευρώ δεν τα οφείλουν αυτοί που δεν έχουν να φάνε!» ανέφερε ακόμη ο κ. Κολοκοτσάς και αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα πληρωθεί το προσωπικό, οι παρεμβάσεις στην Πόλη και τα χωριά, οι κοινωνικές δράσεις προς τους δημότες.

 «Δεν πρόκειται να αποτύχω ούτε να εγκαταλείψω το καράβι και τους ζακυνθινούς που έχουν ανάγκη. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, θα πάρουν το καράβι και θα φύγουν! Αυτοί που έχουν ανάγκη θα μείνουν εδώ!» τόνισε, συμπληρώνοντας πως οφειλές υπάρχουν από τους προμηθευτές των Παιδικών Σταθμών μέχρι και τα κινητά τηλέφωνα των αιρετών!

 

Μαριλένα Παπαδάτου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *