Ελλάδα

Σύσκεψη στην Πάτρα για τη συγκρότηση λιμενικών ταμείων

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.

 

Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων  Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων  Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας  Νίκος Αντωνόπουλος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *