Ελλάδα

Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη έγινε χθες το μεσημέρι και με το Διοικητικό συμβούλιο των Εργατικών Κατοικιών στην οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των 3 οικισμών στη Ζάκυνθο.

Η σύσκεψη έγινε με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσιος Μυλωνάς επισημαίνει τα εξής:

«Το έργο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για τη Ζάκυνθο, καθότι 407 εργατικές κατοικίες καλύπτουν το στεγαστικό πρόβλημα αντίστοιχου αριθμού οικογενειών στο νησί μας. 1.500 δάνεια αποπεράτωσης και επισκευής σπιτιών δίνονται το χρόνο και επιδότηση ενοικίου χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς επίσης και 1000 δάνεια αγοράς και ανέγερσης κατοικιών. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα δάνεια και οι επιχορηγήσεις ενοικίων, δίνονται σε συμπολίτες μας ασθενών οικονομικών τάξεων, πολύτεκνων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας κάθε χρόνο παρέχει το δικαίωμα σε 15.000 δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού να επιλέγουν και να πραγματοποιούν τις διακοπές τους στο νησί μας, δίνοντας δουλειά σε συμβεβλημένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις».

Αφού αντηλλάγησαν απόψεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσιος Μυλωνάς, δέχτηκε να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφερόμενος στο δίκαιο των κατοίκων και όχι μόνο και δεσμεύτηκε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης των δικαίως αγανακτισμένων συμπολιτών μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *