Ζάκυνθος

Σύσκεψη για το Δημοτικό Θέατρο με Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και Διαχειριστική Αρχή

 

Μέσα στον Ιούνιο προβλέπεται να γίνει η δημοπράτηση των δύο υποέργων που αφορούν το Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου και έχουν να κάνουν με την προμήθεια εξοπλισμού, με την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αλλά και με κάποιες επιπλέον εργασίες στο κτήριο.

Νωρίς το  πρωί της περασμένης Τρίτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Πέτρου Οικονόμου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο και εκεί μπήκαν στο τραπέζι οι τεχνικές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο έργο, που ως γνωστόν έχει περάσει από 40 κύματα.

Ο βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι το Θέατρο να παραδοθεί μέσα στο Καλοκαίρι του 2014, δεδομένου ότι το Φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο το διεθνές συνέδριο για τον Ανδρέα Βεζάλ.

Το γεγονός ότι η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, μέσα στο Μάη, μετατέθηκε λόγω Ευρωεκλογών, προφανώς προκάλεσε ανακούφιση στα στελέχη του Δήμου, που κέρδισαν ένα διάστημα λίγων μηνών για την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε στην συνάντηση εργασίας, την εβδομάδα μετά το Πάσχα και αφού κατατεθούν στη Διαχειριστική Αρχή οι συμπληρωματικές μελέτες των υποέργων στις οποίες ζητήθηκαν διορθώσεις, αναμένεται η έκδοση απόφασης τροποποίησης της ένταξης του έργου, ώστε να συμπεριληφθούν τα νέα υποέργα.

Όπως προαναφέρθηκε, η δημοπράτηση του έργου προβλέπεται μέσα στον Ιούνιο και αν όλα εξελιχθούν κατ΄ ευχήν, ο ανάδοχος που θα αναλάβει μετά από διεθνή διαγωνισμό θα ξεκινήσει εργασίες μέσα στο Σεπτέμβρη. Από την ημερομηνία που θα αναλάβει εργασίες, θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για να παραδώσει ολοκληρωμένη την εργολαβία, ενώ η αγωνία για ενδεχόμενες καθυστερήσεις εστιάζεται στο έργο της προμήθειας του εξοπλισμού.

Θυμίζουμε πως τα δύο υποέργα έχουν έναν υψηλό προϋπολογισμό και πιο συγκεκριμένα προβλέπονται 986.700 Ευρώ για τον περιβάλλοντα χώρο και τις επιπλέον εργασίες και 1.488.300 Ε για την προμήθεια εξοπλισμού. Να σημειωθεί πως για το κονδύλι του προϋπολογισμού, έχουν εξασφαλιστεί ήδη οι πιστώσεις των 520.000 Ευρώ από την αρχική ένταξη του έργου.

Σε ότι αφορά τέλος την εργολαβία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από την εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ, έχει δοθεί παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, ώστε να τελειώσει η δημοπράτηση των δύο υποέργων και να μην γίνουν παρεμβάσεις που εκ των υστέρων θα πρέπει να διορθωθούν. 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *