Ελλάδα

Σύσκεψη για τα υδροπλάνα στην Λευκάδα

Η αναγκαιότητα εξασφάλισης άδειας σκοπιμότητας για την λειτουργία υδατοδρομίων σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε χθες στην Λευκάδα και στην οποία έδωσαν το παρόν οι εκπρόσωποι από την Ζάκυνθο, την Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην σύσκεψη όπου είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι της εταιρείας «Υδατοδρόμια Α.Ε» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Σ. Κουρής και Λευκάδας Θ. Βερύκιος, καθώς επίσης και ο περιφερειακός σύμβουλος  Γ. Καφίρης από τους Παξούς, ο οποίος ασχολείται επί μακρόν με το θέμα της δρομολόγησης των υδροπλάνων.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη, οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων των νησιών, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου Τιμόθεος Ζώντος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο κ. Μυλωνάς, η σύνταξη του φακέλου για την εξασφάλιση της άδειας σκοπιμότητας θα γίνει για κάθε νησί ξεχωριστά και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο για να υποβληθεί στο αρμόδιο Υπουργείο.

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, θα γίνουν συναντήσεις και σε κάθε νησί ξεχωριστά και έτσι εκπρόσωποι της εταιρείας «Υδατοδρόμια Α.Ε» θα επισκεφτούν σύντομα το νησί μας.

 

Στις 25 Ιουλίου η Γ.Σ της ΕΤΙΝ

Εχθές στην Λευκάδα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΤΙΝ, η οποία όμως αναβλήθηκε για τις 25 Ιουλίου. Ο λόγος της αναβολής ήταν η απουσία του Περιφερειάρχη και Προέδρου της ΕΤΙΝ κ. Σπύρου, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για να συναντήσει τον Υπουργό Εσωτερικών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *