Ζάκυνθος

Σωστές και υπεύθυνες αποφάσεις για το “Ναυάγιο” ζητούν και οι τουριστικοί παράγοντες!

Την ανάγκη να ληφθούν εγκαίρως οι σωστές και υπεύθυνες αποφάσεις για την παραλία του Ναυαγίου επισημαίνει μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης, υπογραμμίζοντας πως η πλήρης απαγόρευση της πρόσβασης στην περιοχή θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στον τουρισμό. Ο ίδιος αναγνώρισε ωστόσο πως είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα προστασίας, ώστε η ασφάλεια των επισκεπτών μας, να μην τεθεί σε κίνδυνο.

«Γίνεται λόγος για αποφάσεις ακόμη και για την απαγόρευση της πρόσβασης στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου και ελπίζω να μην αποφασιστεί τελικά κάτι τέτοιο. Ο κόσμος που μας επισκέπτεται θέλει να δει το Ναυάγιο και να κολυμπήσει στα νερά του. Επιβάλλονται βέβαια

και οι προφυλάξεις γιατί κάποιος μπορεί να τραυματιστεί, να κοπεί από τις σάπιες λαμαρίνες κ.α. Αν πρέπει, ας σταματήσει η πρόσβαση στις άκρες και ας μπει μια τάξη στον αριθμό των επισκεπτών αλλά και τη διάρκεια της παραμονής τους» σημείωσε και τόνισε πως μια απόφαση για απαγόρευση της πρόσβασης θα έχει συνέπειες, μια που το Ναυάγιο αποτελεί Νο1 προορισμό για το νησί, ενώ υπάρχουν και επισκέπτες που φτάνουν στη Ζάκυνθο αποκλειστικά και μόνο για να δουν την ακτή, όπως είναι οι Κινέζοι.

«Με καλή διάθεση και γνώμονα την ασφάλεια μπορεί να βρεθεί τρόπος να είναι πρόσβαση περιοχή, χωρίς να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα και κυρίως να μην το δούμε τελευταία στιγμή. Να μην ανοίξει η σεζόν και κάνουμε συσκέψεις και επιτροπές» ανέφερε.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *