Κοινωνία

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Ζακύνθου λόγω χρεών!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ – Καμία εξέλιξη με την πώληση ακινήτων και κανένα ενδιαφέρον για το οικόπεδο του Αγ. Χαραλάμπη

Οι προσπάθειες που γίνονται εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο για να απεγκλωβιστεί ο Συνεταιρισμός από τα μεγάλα χρέη που έχει στην πρώην Αγροτική τράπεζα και να καταφέρει να επιβιώσει, δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμα.

Το γεγονός αυτό και μόνο προκαλεί ανησυχία για τη βιωσιμότητά του αφού τα χρέη ξεπερνούν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τους τόκους και οι προσπάθειες που έγιναν από τη Διοίκηση με τον πρώην Βουλευτή Ζακύνθου δεν οδήγησαν στο ποθητό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως το σύνολο των δανείων στην τράπεζα το επόμενο διάστημα θα μπει στη διαδικασία των «κόκκινων δανείων» και ως εκ τούτου κινδυνεύουν τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποκτήθηκαν από τον ιδρώτα των αγροτών του νησιού μας.

Η παλιά Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών που μετονομάστηκε μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σε Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου, βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες σε διαδικασία διαλόγου με μεγάλη πολυεθνική για να πουλήσει το οικόπεδο στον Αγ. Χαράλαμπο, εκεί που είναι το σταφιδεργοστάσιο. Όμως παρά το γεγονός ότι υπήρξε καλό κλίμα συζήτησης δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας την αγοραπωλησία που θα της έδινε μεγάλη ανάσα γιατί θα αποπλήρωνε μεγάλο τμήμα του χρέους.

Οι χειρισμοί της διοίκησης δεν ήταν ενιαίοι και προφανώς υπήρξαν διαφωνίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έγιναν γνωστές έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Λυκούδι.

Τα δεδομένα αυτή τη χρονική περίοδο μετά τις εκλογές δεν έχουν αλλάξει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- προγραμματίζονται συναντήσεις με τις νεοεκλεγμένες αρχές.

Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1920 και σύντομα θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής. Επιβάλλεται λοιπόν η σωτηρία του και η λειτουργία του σε νέα βάση.

Η φωτογραφία είναι από τα εγκαίνια που έγιναν πριν από 9 περίπου χρόνια στις εγκαταστάσεις στο Λυκούδι και μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε όσα έπρεπε αλλά δεν έγιναν.

Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ποια είναι τα οικόπεδα για τα οποία το ΔΣ είχε ζητήσει προσφορές για την πώλησή τους:

α) οικόπεδο στην οδό Αναπαύσεως της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων, Δήμου Ζακύνθου, έκτασης 1.864,63 τ.μ., με εντός αυτού ισόγεια αποθήκη 594 τ.μ.

β) οικόπεδο στη θέση «Ντουρέικα» Ζακύνθου επί της 6ης Επαρχιακής Οδού Ζακύνθου – Βολιμών, έκτασης 1.789,38 τ.μ., με εντός αυτού κτίσμα αποτελούμενο από ισόγειο επιφανείας 2.233 τ.μ., πρώτο όροφο επιφανείας 1.232,33 τ.μ. και υπόγειο επιφανείας 1.252,44 τ.μ.. Εντός σχεδίου πόλεως Ντουρέικων Ο.Τ.379.

γ) οικόπεδο στην οδό Λομβάρδου αρ. 42 της πόλεως Ζακύνθου επιφανείας 589,13 τ.μ., με εντός αυτού οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 477,11 τ.μ. πλέον στοάς έκτασης 37,48 τ.μ. και πρώτο όροφο επιφανείας 514,52 τ.μ.. Εντός σχεδίου πόλεως Ζακύνθου Ο.Τ.161.

δ) οικόπεδο στους Κήπους Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων στη θέση Γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη, έκτασης 4.953,52 τ.μ., με εντός αυτού δυο ισόγειες αποθήκες συνολικής έκτασης 2.808,97 τ.μ.. Εντός σχεδίου πόλεως Κήπων Ο.Τ.34 και Ο.Τ.35.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

One Response

  1. “Οι αυτοκρατορίες πάντα πέφτουν απο μέσα”. Παλιά Ρωμαική παροιμία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *