Ζάκυνθος

Συνεχείς οι ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΖ με τις βλάβες στο δίκτυο τώρα που ήλθε το καλοκαίρι και οι ανάγκες σε νερό έχουν μεγαλώσει συζητήθηκαν χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με αφορμή διαμαρτυρίες για μειωμένες ποσότητες νερού που παίρνουν διάφορες περιοχές, όπως η Μπόχαλη.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης Παναγιώτης Αβράμης έκανε γνωστό ότι σχεδόν κάθε μέρα δημιουργείται και ένα πρόβλημα, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης και σημασίας, που όμως έχει αρνητικά αποτέλεσματα στην εξυπηρέτηση του κόσμου και στην παροχή νερού σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο κ Αβράμης έκανε γνωστό ότι στη διάρκεια ητς θητείας του προσπάθησε να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα και να δώσει λύσεις. Ενδεικτικά μάλιστα ανέφερε ότι κατά το παρελθόν λαμβάνονταν αποφάσεις που αποδείχτηκε πως δεν ήταν σε όφελος των κατοίκων, όπως αυτές που αφορούσαν το κλείσιμο των πηγών του νερού σε Μαχαιράδο, καλλιθέα κλπ. που έγινε όταν είχαμε τη λειτουργία όλων των γεωτρήσεων στο Κερί.

«Όταν μία γεώτρηση βγει εκτός λειτουργίας έστω και για μερικές ώρες από κάποια περιοχή θα στερήσουμε το νερό. Κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση για να λύσουμε τα προπβλήματα» επεσήμανε ο Πρόεδρος  που εξήγησε πως λειτουργεί το δίκτυο και πόσες απανωτές ζημιές μπορεί να προκληθούν ταυτόχρονα στον αγωγό.

Πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι αν και το καλοκαίρι ξεκίνησε δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη διανομή νερού και η εικόνα που υπάρχει είναι ότι γίνεται με δίκαιο τρόπο η διαχείρισή του. Τα προβλήματα αυτά θα μειωθούν και θα εξαλειφθούν με την κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης.

Ο κ. Αβράμης ανέφερε ότι σήμερα η Επίτροπος θα εγκρίνει την υπογραφή της σύμβασης που θα συνάψει η ΔΕΥΑΖ με το ΙΓΜΕ, κλιμάκιο του οποίου αναμένεται εδώ μετά από 20 ημέρες για να αρχίσει την έρευνα εντοπισμού νέων γεωτρήσεων που θα εμπλουτίσουν το νερό του δικτύου.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *