Ζάκυνθος

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, που θα έλυνε τα χέρια της διοίκησης του Νοσοκομείου για να προκηρύξει διαγωνισμούς για προμήθειες προϋπολογισμού μέχρι 45.000 Ευρώ, δεν είχε υπογραφεί μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Με αυτό ως δεδομένο, στη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων που  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι τις 4ωρες στάσεις και αυτό σημαίνει πως στο Νοσοκομείο θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Μια ακόμη απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων ήταν η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 4 Απριλίου, με την συμμετοχή κατοίκων και φορέων από όλο το νησί, με την προοπτική η συμμετοχή αυτή την φορά  να είναι πολύ  μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη κινητοποίηση.

Το συλλαλητήριο θα  ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα μπροστά από το Διοικητήριο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα κρατούν μαύρες σημαίες. Μαύρες σημαίες θα αναρτηθούν και στο κτήριο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, ως μια συμβολική κίνηση που θα αφυπνίσει την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με όσα προγραμματίζονται το συλλαλητήριο θα καταλήξει σε πορεία μέσα στο κέντρο της Πόλης  και πιθανότατα σε νέο αποκλεισμό του λιμανιού.

Τέλος, πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Νοσοκομείου, η οποία θα τεθεί στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, είναι όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στο Υπουργείο Υγείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δεσμεύσεις που ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ήδη πέρασαν δύο εβδομάδες από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και αρκετές ημέρες μετά τη νέα δέσμευση του κ. Λυκουρέντζου για την υπογραφή της ΚΥΑ.

Δυστυχώς όμως οι δεσμεύσεις έμειναν κενό γράμμα την στιγμή που τα υλικά του Νοσοκομείου εξαντλούνται, ενώ αυτό που έχει πολλές φορές επισημανθεί είναι πως και ακόμη και η λύση που θα δώσει η ΚΥΑ για τις δημοπρατήσεις των 45.000 Ευρώ θα είναι προσωρινή.

Την προσεχή Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση, ενώ προς το παρόν η πρωτοβουλία να ενημερώσουν για τις εξελίξεις τις πρεσβείες και τις προξενικές αρχές, δεν προχωρά, αλλά θα εξεταστεί στο εγγύς μέλλον.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *