Ζάκυνθος

Συνεχίζεται η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους αντιπροσώπους

42.128 εγγεγραμμένοι και οι ετεροδημότες ψηφίζουν στο πρώτο Δημοτικό σχολείο

Στο Δημαρχείο βρίσκονται οι 99 εκλογικοί σάκοι με το υλικό για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας της προσεχούς Κυριακής 7 Ιουλίου. Από χθες τους παραλαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και ήδη 150 άτομα του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για να διεξαχθούν όλα χωρίς προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενες με τις εκλογικές διαδικασίες υπηρεσίες θα είναι ανοιχτές σήμερα και αύριο Κυριακή, ημέρα των εκλογών.

Στο νομό μας οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 42.128.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Από τη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνονται τα παρακάτω για τη διεξαγωγή των εκλογών:

Για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, έχουν συσταθεί στο Νομό 99 εκλογικά τμήματα και ένα ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών.

Στην εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου έχουν ανακηρυχθεί 17 συνδυασμοί κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.

Το σύνολο των εκλογέων ανέρχεται σε 42.128. Θα ψηφίσουν επίσης 67 ετεροδημότες εκλογείς από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της Χώρας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς κατάλογους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:

α) Όσοι έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους.

β) Όσοι κατά την ημέρα τα ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό.

γ) Όσοι για λόγους υγείας, δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

δ) Υπάλληλοι του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κλπ., στους οποίους, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης εκλογικής άδειας και

ε) Εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, λόγω μη συμπληρώσεως σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του αριθμού των σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας.

Η ψηφοφορία της Κυριακής 7 Ioυλίου 2019, αρχίζει την 07.00΄και λήγει την 19.00΄ώρα της ίδιας ημέρας.

Η αναγνώριση των εκλογέων, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας, όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι εκλογείς μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έναν μόνο υποψήφιο, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο ονοματεπώνυμό του.

Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, η Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, θα παραμείνει ανοικτή από το μεσημέρι της Παρασκευής 5/7/2019 μέχρι τις 21.00’, το Σάββατο 6/7/2019 από τις 9.00’ ως τις 21.00’ και την Κυριακή 7/7/2019, από τις 6.00’, μέχρι το τέλος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *