Ζάκυνθος

Συνεχίζεται η μεταφορά ανακυκλώσιμου υλικού στο Αγρίνιο

Έληξε η σύμβαση με τον ιδιώτη για την λειτουργία του ΚΔΑΥ

Με την εκπνοή του 2019 έληξε και η σύμβαση του ΦοΔΣΑ με τον ιδιώτη που είχε αναλάβει την λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού από το 2016 μέχρι και το τέλος του 2019 με αποτελέσματα δυστυχώς πολύ αρνητικά για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης αλλά και για το περιβάλλον της Ζακύνθου.

Τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμου υλικού συνεχίζουν να κατακλύζουν το προαύλιο του ΚΔΑΥ στους Αμπελόκηπους, ενώ το πρόβλημα αυτό ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί επί της ουσίας, αφού συνεχίζεται η μεταφορά του υλικού εκτός Ζακύνθου και η διαχείριση γίνεται στις εγκαταστάσεις ανακυκλώσιμου υλικού που υπάρχουν στο Αγρίνιο.

Η παραχώρηση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ σε ιδιώτη είχε παρουσιαστεί από την προηγούμενη διοίκηση ως μια εξαιρετικά συμφέρουσα συμφωνία για το Φορέα Διαχείρισης, μια που η ανάθεση έγινε με μηδενική καταβολή στον ιδιώτη, ωστόσο εκ των υστέρων και αφού υπήρξαν πολλές καταγγελίες για το καθεστώς εργασίας του προσωπικού αλλά και την κατάσταση του εξοπλισμού, διαπιστώθηκαν σοβαρότατα προβλήματα.

Το ΚΔΑΥ κατασκευάστηκε με δεδομένα του 1999 και αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο εξοπλισμός να ανταποκριθεί στα σημερινά δεδομένα. Αυτό που απαιτείται είναι μια νέα σύγχρονη μονάδα, η χρηματοδότηση της οποίας ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί, είτε από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης είτε από κάποιον άλλο χρηματοδοτικό φορέα.

Να θυμίσουμε τέλος πως σύμφωνα και με το πόρισμα του ΚΕΠΠΕ που πραγματοποίησε έλεγχο στις εγκαταστάσεις πριν από πάρα πολλούς μήνες και ενώ το ΚΔΑΥ λειτουργούσε από τον ιδιώτη, ο χώρος δε διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση.

ERMISNEWSROOM/ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *