Quantcast

Γνώμες

Συνεργασία στον τουρισμό

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου που ναι μεν συστάθηκε αλλά θα συνεδριάσει μετά τις γιορτές λόγω υποχρεώσεων των μελών της τώρα που είναι γιορτές, αξίζει να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες που ανακοινώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού από τον ίδιο τον υπουργό που μίλησε στους εκπροσώπους των Περιφερειών.

Η συνάντηση έγινε τα μέσα Δεκεμβρίου και η Περιφέρεια Ιονίων νήσων εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συστάθηκε από την κυβέρνηση και ήδη έχουν γίνει συναντήσεις ανά Περιφέρεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο νέο μοντέλο που ετοιμάζεται και θα υλοποιηθεί, η τουριστική πολιτική κάθε Περιφέρειας δεν θα αναπτύσσεται ανεξάρτητα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τους εθνικούς στόχους.

Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες θα δουλεύουν στενά με τους υπευθύνους του υπουργείου ώστε να δημιουργηθεί ένα ολιστικό πλάνο μάρκετινγκ, όπου κάθε περιφέρεια θα αναδεικνύει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά και θα αλληλοσυμπληρώνεται με τις υπόλοιπες, ιδίως τις γειτονικές της, ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα τόσο στους προορισμούς όσο και στην εποχικότητα.

Εμείς εδώ αναμένουμε να συνεδριάσουν σε τοπικό επίπεδο και να ακούσουμε τις πρώτες δηλώσεις και τοποθετήσεις που θα δώσουν το στίγμα της πολιτικής που θέλουν να ακολουθήσουν στον τουρισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *