Ζάκυνθος

Συνεργασία για τον εκκλησιαστικό τουρισμό με το Πατριαρχείο Μόσχας

Στην έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Παιανία αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Σύνοδο στην διοργάνωση αυτή.

Ο Μητροπολίτης σχολίασε πως το νησί μας έχει όλες τις προοπτικές για να προσελκύσει επισκέπτες που θα συνδυάσουν τις διακοπές τους με τον θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αύξηση που παρατηρείται στους επισκέπτες από την Ρωσία.

Όπως έκανε γνωστό, αύριο με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Θρησκευτικών Διαδρομών θα κληθεί να παρουσιάσει στην Ιερά Σύνοδο, μια σειρά από προτάσεις που θα αφορούν την συνεργασία της Ελληνικής Εκκλησίας με την εκκλησία της Ρωσίας ενώ υπογράμμισε πως βασικό εμπόδιο για την προσέλκυση περισσότερων Ρώσων τουριστών στην χώρα μας, είναι η υποχρέωση έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας.

Αναφορά όμως από τον κ. Χρυσόστομο, έγινε και στην αρνητική δημοσιότητα που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στη Ζάκυνθο με αφορμή το σκάνδαλο των τυφλών και υποστήριξε πως όλα αυτά κρύβουν από πίσω τους άλλου είδους σκοπιμότητες.

«Κάποιοι νομίζουν πως με αυτή την αρνητική δημοσιότητα θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Όλη αυτή η κατάσταση όμως είναι ψεύτικη. Είναι γεγονός πως υπάρχουν γεγονότα και καταστάσεις που δεν μας τιμούν. Όμως δεν είμαστε αυτοί που θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι! Με την υποβάθμιση της Ζακύνθου, κανείς δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα» σχολίασε ο κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας πως δυστυχώς όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκτός Ζακύνθου, γίνεται αναφορά σε αυτά τα θέματα.

Για την έκθεση στην Παιανία, σημείωσε πως το ζακυνθινό στοιχείο ήταν έντονο, ενώ ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, κήρυξε την έναρξη των εργασιών μαζί με τον Υφυπουργό Τουρισμού Γ. Νικιτιάδη.

«Δυστυχώς σε αυτό το ρευστό περιβάλλον δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Γίνεται όμως μια προσπάθεια εδώ και πολύ καιρό. Την Πέμπτη θα μιλήσω στην Ιερά Σύνοδο για τις προτάσεις που θα κάνουμε στη Ρωσική Εκκλησία για συνεργασία. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς επειδή υπάρχει η συνθήκη του Σέγκεν, θα πρέπει να καταβάλουν χρήματα και να πληρώσουν αρκετά ποσά για να εκδώσουν τη βίζα. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις για αυτό το θέμα, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» σχολίασε ο κ. Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος ο Πατριάρχης της Μόσχας ζήτησε από την Ελληνική Εκκλησία να υποβάλει τις προτάσεις της για συνεργασία.

Τον προσεχή Μάη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα ταξιδέψει στην Μόσχα και μαζί του θα βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Δωδώνης προκειμένου να συζητήσουν για την προοπτική της κοινής συνεργασίας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάπτυξη του τουρισμού από την Ρωσία και φέτος θα υπάρχουν έξι πτήσεις την εβδομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Ρώσοι ενδιαφέρονται πρώτα και κύρια για θρησκευτικό τουρισμού. Όταν μιλάμε για θρησκευτικό τουρισμό, δεν μιλάμε για… καλόγερους και καλόγριες αλλά για επισκέπτες που μαζί με την αναψυχή θα δουν και την ψυχή τους» σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει μια κάμψη από τους Έλληνες Τουρίστες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *