Ελλάδα

Συνεδρίασε η Γραμματεία Συνδικαλιστικού των αγροτών

Συνεδρίασε η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας για την ενότητα και την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος και εκτίμησε την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κατά τη γνώμη της Πρωτοβουλίας, οι κινητοποιήσεις επιβεβαίωσαν την ανάγκη ύπαρξης μιας νέας, ενιαίας, ακηδεμόνευτης αγροτικής οργάνωσης όλων των γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων της χώρας, χωρίς διασπάσεις, προσωπικές πολιτικές και κατακερματισμούς.

Από την πρώτη στιγμή που οι αγρότες κατέβηκαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, από την Κουλούρα Ημαθίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο έως τις κινητοποιήσεις της Κρήτης που έχουν προγραμματισθεί για την επόμενη βδομάδα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της ανάδειξης των αγροτικών προβλημάτων, για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για μία παραγωγική Ελλάδα.

Παρά τις όποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Η Πρωτοβουλία, σεβόμενη τις δημοκρατικές και οργανωτικές διαδικασίες αφήνει στην κρίση κάθε τοπικής κοινωνίας, κάθε συνέλευσης των αγροτών που πρωτοστάτησαν σε κάθε κινητοποίηση, να λάβει την απόφαση για την πορεία του αγώνα.

Η Πρωτοβουλία προτείνει οι κινητοποιήσεις να κορυφωθούν με τον εορτασμό της επετείου του ΚΙΛΕΛΕΡ με την κάθοδο των αγροτών απ΄όλη τη χώρα στην πλατεία Συντάγματος στις 4 Μαρτίου.

 

ΠΗΓΗ:paseges.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *