Ζάκυνθος

Συναντήσεις με το Δήμαρχο και τον Αστυνομικό Διευθυντή από εκπροσώπους του Βρετανικού Προξενείου

Θετική η συνεργασία με τις τοπικές αρχές δηλώνει ο Διευθυντής της Προξενικής περιοχής για την Νότια Ευρώπη κ. Gerard McGurk

Ο Διευθυντής της Προξενικής περιοχής για την Νότια Ευρώπη κ. Gerard McGurk και ο Βρετανός Πρόξενος για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Gary Nicholls βρίσκονται από προχθές στο νησί μας πραγματοποιώντας συναντήσεις με φορείς όπως είναι ο Δήμαρχος αλλά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου.

Η πρώτη «στάση» των εκπροσώπων της Μεγάλης Βρετανίας έγινε στο Δημαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε μια πολύωρη συνάντηση με το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου Μαρία Ζούγρα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην διαχρονική συνεργασία της Βρετανικής Πρεσβείας με τον Δήμο, ενώ με αφορμή την επικείμενη λήξη της θητείας του ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για τον στρατηγικό σχεδιασμό έργων που έχει προετοιμαστεί και αφορά όχι μόνο τους Βρετανούς τουρίστες που θα συνεχίσουν να έρχονται στο νησί μας αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο κ. Gerard McGurk, που έχει την ευθύνη για όλη την Νότια Ευρώπη και εργάζεται με έδρα την Μαδρίτη, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια που επιστρέφει στη Ζάκυνθο μια που είχε επισκεφτεί το νησί μας νέος για να περάσει τις διακοπές του στην περιοχή του Λαγανά.

«Ενημερώθηκα για όλες τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο ώστε η Ζάκυνθος να παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός που θα προσφέρει χαρά στους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους. Θέλησα όμως και να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την συνεχή συνεργασία με το βρετανικό προξενείο στο νησί αλλά και τη Βρετανική Πρεσβεία. Ήρθα να τον ευχαριστήσω αλλά και να δω με τα μάτια μου τη δουλειά που γίνεται» σημείωσε ο κ. Gerard McGurk συμπληρώνοντας πως οι επόμενοι σταθμοί του ταξιδιού του είναι η Πάτρα αλλά και το Ηράκλειο.

Για την απώλεια της ζωής του Βρετανού υπηκόου πριν από λίγες ημέρες στο Λαγανά, ο εκπρόσωπος της Μ. Βρετανίας, δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο σημειώνοντας πως πρωταρχικός στόχος είναι η συνδρομή και η υποστήριξη στην οικογένεια του θύματος, αλλά και κάθε άλλου Βρετανού που μπορεί να χάσει τη ζωή του σε κάποιο τροχαίο ατύχημα κτλ.

«Για μας πρωταρχικός στόχος είναι να δουλέψουμε ώστε η Ζάκυνθος να αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τα εκατομμύρια Βρετανών που κάνουν τις διακοπές τους ενώ για όποιο συμβάν προκύψει υπάρχει άμεση κινητοποίηση και βοήθεια από την βρετανική πρεσβεία» σημείωσε.

Τέλος για το μεγάλο αριθμό Βρετανών που μένουν μόνιμα στη Ζάκυνθο και τα ζητήματα που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ενόψει Brexit, ο κ. Gerard McGurk σημείωσε πως υπάρχει μια συχνή ενημέρωση από την επίσημη σελίδα του Βρετανικού Προξενείου και της Βρετανικής πρεσβείας στα social media που παρέχουν συνεχή ενημέρωση για ότι καινούργιο υπάρχει, ενώ σημαντική δουλειά γίνεται και από τον Υποπρόξενο της Βρετανίας στη Ζάκυνθο, κ. Matthew Delapp.

Επόμενος σταθμός των εκπροσώπων της Βρετανικής Πρεσβείας ήταν το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τους Διοικητές, τέθηκαν ζητήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *