Ζάκυνθος

Συνέντευξη τύπου του Αστυνομικού Διευθυντή Αρ. Ανδρικόπουλου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο μηνών στο τιμόνι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Ανδρικόπουλος παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και μίλησε για τους στόχους και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δουλειάς του.

 

Στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε φαίνεται μείωση της εγκληματικότητας και των κλοπών συγκριτικά με το δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2011 ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της πρόληψης.

 «θα σας πω τι θέλουμε να κάνουμε και τι έχουμε καταφέρει. Επιδίωξή μου είναι να προσφέρω ότι μπορώ περισσότερο στον πολίτη αυτής της περιοχής και εγώ ήλθα με αυτή τη διάθεση. Ότι γνώσεις έχω αποκτήσει στα 30 χρόνια της καριέρας μου να τις μεταφέρω στους συναδέλφους μου και να οργανώσουμε μαζί τις υπηρεσίες όσο γίνεται καλύτερα. Εδώ βρήκα άξιους συναδέλφους με διάθεση για προσφορά και με φιλότιμο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πεδίο για να δουλέψουμε και να κάνουμε κάτι καλύτερο. Επιδίωξή μας είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι από εκεί που περνάμε και όχι να βγάλουμε, ή να είμαι ένας περαστικός Διευθυντής. Εγώ θέλω φεύγοντας να υπάρχει μια εικόνα για μένα και τη διοίκηση που εποπτεύω ότι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό» είπε ο κ. Ανδρικόπουλος.

Αναφορικά με την τακτική του ο Αστυνομικός Διευθυντής είπε: «Από την πρώτη στιγμή έδωσα βάση στην πρόληψη της εγκληματικότητας και εκεί έριξα το κύριο βάρος από την 1η Αυγούστου που εφαρμόστηκε μια άλλη φιλοσοφία, δηλαδή πως θα προλάβουμε το έγκλημα. Έχει γίνει μια καλή προσπάθεια και υπάρχει χαρτογράφηση της εγκληματικότητας από την 1η Αυγούστου. Έτσι ο κάθε αστυνομικός θα γνωρίζει πού, πότε και τι έγκλημα έχει γίνει σε κάθε περιοχή. Αυτό γίνεται από όλες τις υπηρεσίες μας. Επίσης έχουμε σχέδιο για στοχευμένη αστυνόμευση και κινούνται περισσότερα περιπολικά τις ώρες που παρουσιάζεται το έγκλημα.Γνωρίζετε πως υπάρχει έλλειψη δύναμης και κάνουμε μεικτές περιπολίες για να έχουμε όλο το 24ωρο αστυνομικούς στο δρόμο. Νομίζω πως αυτό περιμένει ο πολίτης. Θα λειτουργούμε με δημοκρατικό τρόπο και πνεύμα σεβασμού σε όλους και εφαρμογή των νόμων όπως επιβάλλεται στη δημοκρατία».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *