Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ

Στα συμπεράσματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

«Ο Τουρισμός είναι η κύρια οικονομική δραστηριότητα και η προσπάθειά μας είναι πολυεπίπεδη, για να επιτύχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης», είπε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε:

«Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου, γνωστή ως ITB, θεωρείται και είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, τόσο σε έκταση όσο και σε σπουδαιότητα, κυρίως δε γιατί πραγματοποιείται λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Η Ελλάδα συμμετείχε στην έκθεση με ένα μεγάλο περίπτερο 800 τ.μ , ενώ τα Ιόνια νησιά είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία, μέσω της οργάνωσης της ΕΤΙΝ».

«Σημαντική για την προβολή των νησιών μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «ήταν η παρουσία στο Βερολίνο των δημάρχων Κέρκυρας, Γιάννη Τρεπεκλή και Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη, καθώς επίσης και τουριστικών πρακτόρων και ξενοδόχων οι οποίοι πρόβαλλαν από την πλευρά τους τον τουριστικό μας προορισμό».

«Μου δόθηκε η ευκαιρία», σημείωσε ο κ, Σπύρου, «να μιλήσω στην Γερμανική τηλεόραση και να προβάλλω τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων, καθώς επίσης να διαβεβαιώσω τους δημοσιογράφους ότι τα Ιόνια αλλά και η Ελλάδα αποτελούν έναν ασφαλή, ήρεμο και ξεχωριστό τουριστικό προορισμό. Τόνισα ότι ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι ο Ελληνικός πολιτισμός και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θα πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση, επιλέγοντας ως τόπο διακοπών την χώρα μας. Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο της έκθεσης με την συμμετοχή Βουλευτών του Γερμανικού Κοινοβουλίου, παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός, Hans Joachim Fuchtel, αρμόδιος για θέματα Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Οι καιροί είναι δύσκολοι, η κρίση είναι Πανευρωπαϊκή και θα πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να επιδείξουν συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη», τόνισε ο Περιφερειάρχης και επιπλέον πρόσθεσε ότι:

«Κάναμε μια προσπάθεια για να αντιστρέψουμε την αρνητική εικόνα της χώρας μας στη Γερμανία και στη κεντρική Ευρώπη και εξ αιτίας αυτής της εικόνας οι προκρατήσεις μέχρι στιγμής εμφανίζουν μείωση της τάξης –30%. Θεωρώ ότι πήγαμε αρκετά καλά αλλά θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να έχει και συνέχεια σε κεντρικό επίπεδο. Οι εικόνες που βλέπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες από τις κινητοποιήσεις και τα επεισόδια στη χώρα μας, λειτουργούν ανασταλτικά και ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουρισμού», είπε καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *