Ζάκυνθος

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού με Ολλανδούς αρχαιολόγους που κάνουν έρευνα στο νησί

Σημαντικά ευρήματα από την Μυκηναϊκή Περίοδο, εντοπίζονται στα πλαίσια των Αρχαιολογικών Ερευνών που διεξάγονται στη Ζάκυνθο από Ολλανδούς Αρχαιολόγους και το γεγονός αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άκης Λαδικός με εκπροσώπους από την ομάδα των Αρχαιολόγων που διεξάγει τις ανασκαφές.

Ο Αντιδήμαρχος δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των ευρημάτων αλλά και την συγκεκριμένη περιοχή που εντοπίστηκαν, ωστόσο ανακοίνωσε πως τα επιστημονικά ευρήματα των ερευνών θα παρουσιαστούν επίσημα σε Αρχαιολογικό Συνέδριο που προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα στο Εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε με τους αρχαιολόγους ωστόσο, υπήρξε η δέσμευση πως μέρος των ευρημάτων που θα εντοπιστούν θα εκτεθούν στη Ζάκυνθο μέσα στο Φθινόπωρο του 2013. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος σχολίασε πως υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που έχει βρεθεί για να στεγάσει αυτή την πρωτοβουλία, αλλά ακόμη είναι νωρίς για να κάνει ο Δήμος συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

«Η Ολλανδική Αρχαιολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, με άδεια του Ελληνικού Κράτους, πραγματοποιεί έρευνες σε κάποιες περιοχές του νησιού. Αυτό συμβαίνει εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον. Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι πολύ σημαντικά και σε μια επαφή που είχαμε με τους καθηγητές, συμφωνήσαμε να γίνει μια έκθεση των ευρημάτων μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε πως από τις έρευνες έχει αποδειχθεί η ύπαρξη ενός σημαντικού  κέντρου της μυκηναϊκής περιόδου.

Σύμφωνα τέλος με τον Αντιδήμαρχο, τα αποτελέσματα  των ερευνών θα παρουσιαστούν τον προσεχή Νοέμβρη σε επιστημονικό συνέδριο στο Παρίσι.

Μ.Π.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *