Ζάκυνθος

Συνάντηση με Κράτσα και Χατζηδάκη για τα προβλήματα το Δήμου αποφάσισαν Ακτύπης και Αρετάκης

Στα ορεινά συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη οι δύο νεοεκλεγέντες του νομού, δηλαδή ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης και ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης και συζήτησαν τα πιο καυτά θέματα που απασχολούν το νησί, με προεξάρχον αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων στις Βολίμες και σύμφωνα με όσα δήλωσαν στον –Ε- και οι δύο πλευρές, το κλίμα ήταν άριστο και η συζήτηση εποικοδομητική.

Ο Βουλευτής αποφάσισε να συναντήσει το Δήμαρχο στην περιοχή κατοικίας του και γι’ αυτό το πρωί της Πέμπτης πήγε στις Βολίμες. Έτσι είχε την ευκαιρία να δει και μετά τις εκλογές την εικόνα της Ζακύνθου από πλευράς καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον –Ε- μετά τη συνάντηση ο κ. Διονύσιος Ακτύπης, το επόμενο διάστημα θα γίνει μία συνάντηση στην πρωτεύουσα και θα συζητηθούν τα προβλήματα του νησιού μαζί με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Η συνάντηση θα προγραμματιστεί κυρίως για το θέμα των απορριμμάτων και της κατασκευής του εργοστασίου, ώστε ο νέος Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης να θέσει στην κυβέρνηση τους προβληματισμούς του και να εξεταστεί από κοινού ποια θα είναι η καλύτερη λύση για τη Ζάκυνθο.

Τα σφαγεία

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο νέος Δήμαρχος κάνει γνωστές τις απόψεις του και τις διαφωνίες του επί θεμάτων όπως τα σφαγεία, με δεδομένο ότι η παρούσα δημοτική αρχή δημοπρατεί την επισκευή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση του κ. Αρετάκη αναφέρει:

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο Δήμαρχος κ. Παύλος Κολοκοτσάς διέταξε Ε.Δ.Ε. διότι δεν προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου (προφανώς μετά από τις δικές μου απόψεις) στήν διενέργεια του Διαγωνισμού δια την επισκευή τών παλαιών σφαγείων του Δήμου προυπολογισμού 130.000 ευρώ.

Δηλαδή επιδιώκει ο κ. Δήμαρχος να σπαταλήσουμε ασκόπως 130.000 ευρώ δήθεν δια ανακαίνιση τών παραθαλασσίων στην περιοχή στο Αργάσι σφαγείων στα οποία:

1) Δεν πρόκειται να χορηγηθεί άδεια λειτουργίας δια περιβαλλοντικούς όρους,

2) Είναι βέβαιο ότι σε ενδεχόμενη λειτουργία τών σφαγείων οι κάτοικοι προφανώς θα αντιδρούσαν.

3) Τα έξοδα επισκευής του εγκαταλειφθέντος από πολλών ετών κτιρίου είναι σημαντικά ώστε η επισκευή να είναι ασύμφορος.

4) Το παραθαλάσσιο οικόπεδο στο οποίο είναι κατασκευασμένα τα σφαγεία είναι σήμερα μεγάλης οικονομικής αξίας και δεν δικαιολογείται η χρήση του για σφαγεία.

Η νέα δημοτική αρχή θα καταργήσει οποιαδήποτε συνέπεια θα επιφέρει η διαταχθείσα Ε.Δ.Ε. η οποία οδηγεί στην σπατάλη 130.000 ευρώ και δεν θα κατασκεύάσει το έργο.

Επιθυμώ να γνωρίσω στο κ.Δήμαρχο και σε όσους εμπλέκονται στην εγκατάσταση τών φωτιστικών τύπου L.E.D,ότι ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου έστειλε εξώδικο στο προηγούμενο Δήμαρχο κ.. Γιώργο Σωφρόνη ζητώντας να ακυρωθεί αντίστοιχη σύμβαση με την δική μας διότι είναι 89,6% υπέρ του αναδόχου και 10,6% υπέρ του Δήμου.

Εμείς περιμένουμε να έρθει η εταιρεία στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεχθεί την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης η οποία επιβαρύνει το Δήμο ασκόπως με 10.000.000 ευρώ. Εάν τούτο δεν συμβεί αναγκαστικά θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη.

Εμείς περιμένουμε να κλείσουν οι ισολογισμοί τών ετών 2014-2015-2016-2017-2018, και να μάθουμε ποία και πόσα είναι τα ακίνητα του Δήμου, πόσα είναι τα εν χρήση μηχανήματα, πόσα είναι τα κατεστραμμένα και πόσα τα εγκαταλειφθέντα ώστε να γίνει η παράδοση από την προηγούμενη και η παραλαβή από την νέα δημοτική αρχή.

Δεν αποδεχόμαστε να γίνονται ενέργειες οι οποίες μας φορτώνουν με αδικαιολόγητες μελλοντικές υποχρεώσεις οικονομικού περιεχομένου όπως επιχειρείται με συμβάσεις στον ΦΟΔΣΑ, στα φωτιστικά στα σφαγεία και όπου αλλού.

Δεν θα παραλάβουμε κατασκευές αυθαίρετες οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια του πολίτη και οι οποίες ανήκουν στο Δήμο ή σε όποια άλλη από αυτόν εξαρτώμενη εταιρεία η οργανισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *