Ζάκυνθος

Συνάντηση Γάσπαρου -Υπηρεσιών Δήμου: Οφειλές 16εκ. ευρώ από τέλη παρεπιδημούντων!

Το αστρονομικό ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ οφείλεται στο Δήμο από τέλη παρεπιδημούντων και η πληροφορία έγινε γνωστή προχθές στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Διονύση Γάσπαρου με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Δημαρχείο.

Ζητήθηκε ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου ώστε να εισπράξει τα χρήματα


Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο ίδιος ο επικεφαλής Δ. Γάσπαρος και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι επιθυμούν αναλυτική ενημέρωση για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο και τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία το επόμενο διάστημα.

Το δεδομένο ότι ήδη μία από τις τράπεζες που υπάρχει εκκρεμότητα με λήψη δανείου έχει στείλει εξώδικο, δημιουργούν επιπλέον ανησυχίες για την επόμενη μέρα σε πολιτικά πρόσωπα και υπ αλλήλους.

Για την κατάσταση έδωσε πληροφορίες και απαντήσεις ο Προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών Γ. Κομιώτης ο οποίος μίλησε και για τη διαδικασία με την οποία οι οφειλές καταγράφονται στον προϋπολογισμό και διεκδικούνται.

Ο κ. Γάσπαρος ρώτησε αν και πως ασκούνται πιέσεις στους οφειλέτες να πληρώσουν, καθώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις επιχειρήσεις του νησιού και μάλιστα τα πιο πολλά από το χώρο του τουρισμού.

Μέχρι τώρα γίνονται δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, αλλά όχι ακινήτων


Η Οικονομική υπηρεσία εκτός από τις έγγραφες ειδοποιήσεις, κάνει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Για να προχωρήσει ο Δήμος σε κατασχέσεις ακινήτων περιουσιακών στοιχείων χρειάζεται λήψη απόφασης σε ανώτερο όργανο όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο

Αγωνία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με δεδομένο μάλιστα ότι ο Δήμαρχος απουσιάζει λόγω ασθενείας, έχει προκληθεί στους εργαζομένους που θέλουν να μην υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές κι ακόμα για τα τραπεζικά δάνεια με τις φημολογούμενες κατασχέσεις.

Πριν από τη συζήτηση για τα οικονομικά έγινε ενημέρωση για έργα και αναφέρθηκε ότι το νησί χρειάζεται να κατασκευάσει σφαγεία και να βρει χώρους για την επέκταση των νεκροταφείων.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *