Ζάκυνθος

Συμφωνούν Διονύσιος και Χρυσόστομος για τον Κομφούκιο

Με μια λιτή αλλά αιχμηρή ανακοίνωση το Γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων της Μητρόπολης Ζακύνθου απάντησε χθες στην ανακοίνωση του Δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά για τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Κυριακής για την Ρωσική εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου αναφέρονται τα εξής:

Σε απάντηση των θέσεων, τις οποίες αναφέρει ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς σε χθεσινή του ανακοίνωση, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την τοποθέτηση της προτομής του Κομφούκιου στην Πλατεία Αγίου Λουκά πόλεως, πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα τον λαό της Ζακύνθου τα ακόλουθα:

Η αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκύπτει στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και στον τόπο μας εν γένει γίνεται συνολικά και αποτελεσματικά με την σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και του εκτελεστού των αποφάσεών του, έμπειρου και αναγνωρισμένης δυναμικής και σύνεσης Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου από Ζακύνθου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.

          Τέλος, επειδή η προάσπιση τού καλώς εννοούμενου συμφέροντος των πιστών και γενικώς της Εκκλησίας θα συνεχιστεί, προειδοποιούμε ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ποτέ και από κανέναν δεν πρόκειται να φιμωθεί. Άλλωστε, ουδέποτε κατηγορήθηκε για «μισαλλόδοξες θρησκευτικές κραυγές». Αντιθέτως αποτελεί υπεύθυνο ιερωμένο με συνέπεια ανιδιοτελούς λόγου.

Κ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *