Ελλάδα

Συμβολικός αποκλεισμός της Βασιλίσσης Σοφίας για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου, προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εκφράζοντας με την κινητοποίησή τους αυτή, την αντίδρασή τους για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν φορείς και φοιτητές από όλα τα νησιά, μεταξύ αυτών και αντιπροσωπεία 100 περίπου ατόμων από τη Ζάκυνθο που συμμετείχε στον αποκλεισμό, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Βουλής και των κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα ταξίδεψαν από το νησί μας εκτός από τους Μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιο και Δωδώνης Χρυσόστομος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Τσιριγώτης και Σπύρος Γκούσκος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου και 98 φοιτητές του Τμήματος Συντήρησης και Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Ακόμη παρευρέθηκαν οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο Α. Καλημέρης και Κ. Καμπάση.

Το παρόν σε κάποιες από τις συσκέψεις που έγιναν στη Βουλή έδωσαν ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής αλλά και ο δημοσιογράφος και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Δ. Μποτώνης.

Οι συναντήσεις έγιναν με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την υπεύθυνη τομέα  Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου, την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, αλλά και με τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κούικ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, τηλεφωνικές επαφές υπήρξαν και με το γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ θέση όλων των βουλευτών με τους οποίους συναντήθηκε χθες το πρωί, ήταν πως το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν πρέπει να καταργηθεί.

«Υπάρχει ένα θετικό κλίμα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα» σχολίασε ο κ. Μυλωνάς, μιλώντας στον -Ε-, ενώ επεσήμανε πως θετικά μηνύματα υπήρξαν και κατά το παρελθόν, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Σύμφωνα πάντως με τον Αντιπεριφερειάρχη, η πρόταση που αφορά την ομοσπονδοποίηση του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και μπορεί να εφαρμοστεί πιλοτικά στην Περιφέρειά μας, φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Τέλος, ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε την πικρία του για την απουσία πολλών φορέων του νησιού στην κινητοποίηση, με χαρακτηριστικότερη την απουσία εκπροσώπων από το Δήμο Ζακύνθου, την στιγμή που αντιπροσωπείες από άλλα νησιά, όπως η Λευκάδα έδωσαν βροντερό παρόν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *