Ζάκυνθος

Συλλογή υπογραφών για τα Στροφάδια!

 

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται η χρηματοδότηση του έργου που αφορά την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια, παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Θυμίζουμε πως η τελευταία αναφορά στο θέμα από την πλευρά του τέως Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου έγινε προς την Υφυπουργό Πολιτισμού και Επτανήσια στην καταγωγή Άντζελα Γκερέκου, στο περιθώριο της συναυλίας που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Ηρώδειο από πολιτιστικά σωματεία και στην οποία παρευρέθηκε και η ίδια ως καλεσμένη.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ενημερώνεται για το συγκεκριμένο θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια δεκάδες παρεμβάσεις από την τοπική εκκλησία προς όλους αυτούς που τοποθετήθηκαν στον υπουργικό θώκο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα σκαριά μια πρωτοβουλία, που σύμφωνα με πληροφορίες οργανώνεται από πολίτες και κληρικούς και αφορά ακόμη ένα μέσο πίεσης προς την Πολιτεία για την χρηματοδότηση του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω μιας ιστοσελίδας που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο μετά τις 25 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών, υπέρ του έργου της αποκατάστασης των Στροφάδων, προκειμένου να τονιστεί η σημασία του θρησκευτικού και πολιτιστικού αυτού μνημείου.

Το επόμενο βήμα θα είναι να η προσκόμιση των υπογραφών αυτών στην Ελληνική Κυβέρνηση που θα κληθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση του έργου.

Τα περιθώρια για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ βέβαια έχουν εκπνεύσει και πλέον το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στη νέα προγραμματική περίοδο.

Υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά, πως σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, η μελέτη του έργου είναι πλήρης, έχει εγκριθεί από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *