Ζάκυνθος

Συλλαλητήριο μαθητών για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η θλιβερή αυτή επέτειος κινητοποίησε νέους σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.

Το ίδιο έπραξαν μαθητές και από τα σχολεία του νησιού μας που αποφάσισαν να συντονιστούν και να δώσουν ραντεβού χθες το πρωί έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Από νωρίς το πρωί, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη γύρω από το κτήριο, με τους αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί και το δρόμο μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση να έχει κλείσει.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 στην παραλιακή λεωφόρο και στο ύψος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Αστυνομίας και κρατώντας πανό που ανέγραφε : «Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα».

Κάποιοι αστυνομικοί προσέγγισαν τα παιδιά συνομιλώντας μαζί τους, ενώ λίγη ώρα μετά η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Να τονιστεί πως σε όλη την Ελλάδα, οι κινητοποιήσεις για τον  ήταν μαζικές και δυστυχώς δεν έλειψαν τα επεισόδια, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Σε κινητοποιήσεις μάλιστα προχώρησαν μαθητές και νέοι στην Μπολόνια αλλά και την Κωνσταντινούπολη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *