Ζάκυνθος

Συλλαλητήριο για την Επέτειο του Πολυτεχνείου από το Εργατικό Κέντρο

Συλλαλητήριο για την 41η Επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη και ώρα 7.30 το απόγευμα μπροστά από το Διοικητήριο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προς τιμήν της επετείου, περιλαμβάνει ομιλίες αλλά και πορεία, ενώ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σε δηλώσεις που παραχώρησε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, χαρακτήρισε την κινητοποίηση αυτή ως πρόκριμα της απεργίας της 27ης Νοέμβρη.

«Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός ορόσημο της λαϊκής πάλης, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος. Σαν τέτοιο ορόσημο μπορεί να σηματοδοτεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας την αντίσταση και την ανυποταγή. Ένας λαϊκός ξεσηκωμός, τα όρια του οποίου δεν χωρούν στα στενά πλαίσια της τωρινής μα και κάθε αστικής δημοκρατίας, ενός κράτους που μπορεί να φορά τον μανδύα της κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης αυτής της άθλιας κοινωνίας, δηλαδή της δικτατορίας των μονοπωλίων με τον ίδιο πάντα σκοπό: Την εξουσία πάνω στην εργατική τάξη και το λαό, για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *