Ζάκυνθος

Συλλήψεις στο αεροδρόμιο για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

 

Με παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα επιχείρησαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία δύο Σύριοι και μια Γεωργιανή που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο του νησιού μας μαζί με μια ακόμη γυναίκα από την Ρουμανία που συνόδευε τον έναν από τους δύο Σύριους.

Στην πρώτη περίπτωση, μια 39χρονη γυναίκα από την Ρουμανία, επιχείρησε να συνταξιδέψει μαζί με έναν 40χρονο Σύριο, τον οποίο εμφάνισε ως σύζυγό της.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έγινε στο αεροδρόμιο από τους Αστυνομικούς, λίγο πριν την πτήση για Ιταλία, διαπιστώθηκε πως το διαβατήριο του 40χρονου ήταν πλαστό.

Οι δυο τους συνελήφθησαν με την 39χρονη γυναίκα να παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για την παράνομη διακίνηση του 40χρονου Σύριου.

Το δεύτερο περιστατικό, σημειώθηκε την ίδια ημέρα και αφορούσε επίσης την πτήση για Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, 35χρονη Γεωργιανή επιχείρησε να ταξιδέψει με 28χρονο Σύριο και μάλιστα ακολουθήθηκε ανάλογη «μέθοδος» με τους δύο «παράνομους» ταξιδιώτες να παριστάνουν το ανδρόγυνο.

Τα διαβατήρια που χρησιμοποίησαν και προσκόμισαν για έλεγχο στις αρχές ήταν πλαστά και τους εμφάνιζαν σαν πολίτες Λιθουανίας.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο τους συνελήφθησαν και η 35χρονη παραπέμφθηκε για την παράνομη διακίνηση του 28χρονου.

Τα παραπάνω περιστατικά, σε συνδυασμό και με το πρόσφατο συμβάν που αφορούσε τον εντοπισμό λαθρομεταναστών σε τροχόσπιτο λιμάνι, λίγο πριν ταξιδέψουν με το πλοίο για Ιταλία αποδεικνύουν τις διαστάσεις του φαινομένου στο νησί μας, που χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός για την διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *