Ζάκυνθος

Συλλήψεις και δικογραφίες για τα έργα του Δήμου στην ακτή του ΕΟΤ

Παράνομες είναι οι εργασίες που εκτελεί ο Δήμος στην ακτή του ΕΟΤ αφού δεν διαθέτει τις σχετικές άδειες και χθες έγινε αυτοψία στην περιοχή από μεικτό κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε συνέχεια των καταγγελιών που έγιναν από κατοίκους της Αγίας Τριάδας, χθες το μεσημέρι βρέθηκαν στην ακτή του ΕΟΤ για έλεγχο ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου Δημήτρης Αγγελούδης, ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας, η Προϊστάμενη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αγγελική Ζουρμπάνου και μαζί τους ήταν ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βούτος.

Σημειώνεται ότι πριν από το Πάσχα που ξεκίνησαν οι εργασίες με το ξήλωμα και τη μεταφορά της Παιδικής χαράς, υπήρξαν καταγγελίες που οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων. Επρόκειτο για εργάτες που εκτελούσαν εργασίες στη δημοτική ακτή και συνελήφθησαν επειδή δεν υπήρχε άδεια.

Το ζήτημα που γεννάται είναι ότι οι εργασίες συνεχίζονται παρότι είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν οι σχετικές άδειες. Προχθές από το πρωί μέχρι το απόγευμα έγιναν εκριζώσεις δέντρων και χωματουργικές εργασίες αλλά την ώρα που ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες, είχαν φύγει αυτοί που τις εκτελούσαν.

Μετά τις συλλήψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα.

Από την πλευρά της Κτηματικής Υπηρεσίας εξετάζεται αν οι εργασίες γίνονται στον αιγιαλό καθώς η ακτή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- αναμένεται μηχανικός του Υπουργείου Οικονομικών για να κάνει αυτοψία.

Από την πλευρά της Δασικής Υπηρεσίας έγινε γνωστό ότι για την κοπή των δέντρων δεν είναι αρμόδιο το Δασαρχείο καθώς ο χώρος βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό. Για το θέμα υπάρχει και έγγραφο της Δασικής υπηρεσίας που επικαλείται το νόμο 3208/2003 άρθρο 1 παρ. 1.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι στο χώρο της Παιδικής χαράς ακόμα και στη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών βρίσκονται μικρά παιδιά και παίζουν με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό καθώς εκεί υπάρχουν πεταμένα σίδερα κυβόλιθοι και μπαλέτες μεταφοράς αντικειμένων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *