Ζάκυνθος

Συλλήψεις από την Αστυνομία για τη διάθεση λαθραίων ποτών

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στην Αγριλιά συνελήφθησαν από την Αστυνομία επειδή πουλούσαν λαθραία ποτά και ήδη έχουν κατασχεθεί ποσότητες από μπουκάλια. Η υπόθεση αυτή εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της ΟΠΚΕ που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με μυστικότητα μέχρι να φέρει αποτέλεσμα.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια έχουμε έρευνα σε αυτόν τον τομέα καθώς κυκλοφορούν ευρέως φήμες για ποτά που διατίθενται σε τουριστικές περιοχές και είναι νοθευμένα. Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ένας αστυνομικός ντυμένος με πολιτικά μπήκε στο κατάστημα ως πελάτης για να αγοράσει ποτά και αφού έκλεισε τη συμφωνία έδωσε τα χρήματα τα οποία ήταν προσημειωμένα. Ακολούθως έγινε σύλληψη των υπευθύνων που είχαν πάρει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ενώ κατασχέθηκαν τα ποτά που υπήρχαν στο κατάστημα, περίπου 270

μπουκάλια. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας “Συνελήφθησαν από την Ο.Π.Κ.Ε. δύο ημε-

δαποί ιδιοκτήτες καταστήματος και αλλοδαπός υπάλληλος για κατοχή και πώληση λαθραίων αλκοολούχων ποτών. Κατασχέθηκαν 229 αλκοολούχα ποτά, 43 πλαστικά μπουκάλια (των 5 λίτρων έκαστο) με ποτό άγνωστης προέλευσης και το χρηματικό ποσό των 3.344 ευρώ».

Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν στις 3 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου. Πρόκεται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 52 και 53 ετών, ιδιοκτήτες καταστήματος καθώς και έναν 38χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, υπάλληλο. Τα άτομα κατηγορούνται για κατοχή και πώληση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος.

Αρχικά, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. σε κατάστημα ιδιοκτησίας των δύο ημεδαπών, διαπιστώθηκε να απασχολούν 38χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και να διαθέτουν προς πώληση αλκοολούχα ποτά χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Στη συνέχεια, σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στο κατάστημα και σε διπλανή αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 229 αλκοολούχα ποτά (ουίσκι, βότκα, κονιάκ, ούζο)

– 43 πλαστικά μπουκάλια με αλκοολούχο

ποτό άγνωστης προέλευσης και

– το χρηματικό ποσό των 3.344 ευρώ

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.”

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *