Ζάκυνθος

Συζητείται αίτημα ακύρωσης του συμβολαίου

Ο Μητροπολίτης κάνει λόγο για ταύτιση απόψεων με Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη

 

Η αγοραπωλησία του ακινήτου συνολικής επιφάνειας 15.000 στρεμμάτων στο Βορειοδυτικό Τμήμα του νησιού μας, η οποία προκάλεσε κατά το πρόσφατο παρελθόν εντονότατες συζητήσεις ως προς το αν στην έκταση αυτή συμπεριλαμβάνονται οικόπεδα  που ανήκουν στο Δημόσιο ή την Εκκλησία, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που προκάλεσε χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
Στην σύσκεψη αυτή ανταποκρίθηκαν τόσο ο νέος Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς όσο και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, γεγονός που έχει ξεχωριστεί σημασία αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε και σε θέματα που αφορούν την αξιοποίηση του Ναυαγίου. Όπως είναι γνωστό, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής με το σπουδαιότερο ίσως τουριστικό ενδιαφέρον στο νησί, αποτέλεσε επί μακρόν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αποτέλεσμα ήταν η περιοχή πάνω από την παραλία του Ναυαγίου να είναι αρκετά υποβαθμισμένη και σε καμία περίπτωση να μην είναι αντάξια της φήμης της και του αριθμού των επισκεπτών που δέχεται κάθε χρόνο.
Εκτός από τους κ.κ. Κολοκοτσά και Νιοτόπουλο, στην σύσκεψη συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος και δικηγόρος Αγγελική Παπαδάτου, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Αντίοχος,  ο δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Διονύσης Γκούσκος ο οποίος υποστηρίζει με νομικές συμβουλές την τοπική εκκλησία, αλλά και ο δικηγόρος και συνεργάτης του νέου Δημάρχου Παύλος Συνετός.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ειδικά για το θέμα της αγοραπωλησίας στα ορεινά, με βάση τα τελευταία δεδομένα υπάρχει το ενδεχόμενο να εγερθούν αιτήματα για ακύρωση της αγοραπωλησίας, καθώς προκύπτουν ζητήματα με την ιδιοκτησία ακινήτων που συμπεριλαμβάνονται στα 15.000 στρέμματα.
Μιλώντας πάντως δημόσια για το θέμα ο Μητροπολίτης Δωδώνης , υπογράμμισε πως η αγοραπωλησία είναι ένα γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στο σύνολο του νησιού και αυτό δεν αφορά μόνο τις ιδιοκτησίες των μοναστηριών που θίγονται.
«Το θέμα έχει να κάνει με την συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Έχω την ελπίδα ότι η νέα δημοτική αρχή και η νέα περιφερειακή διοίκηση, μαζί με την Μητρόπολη θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα, έναντι της στείρας πολιτικής που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχε ταύτιση αντιλήψεων και περισσότερα θα ανακοινωθούν εν καιρώ» σχολίασε.

Της Μαριλένας Παπαδάτου
 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *