Ζάκυνθος

Συγκεντρώσεις Αντιρατσιστών και Χρυσής Αυγής το περασμένο Σαββάτο

 

Τεταμένο ήταν το κλίμα το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη διάρκεια δύο συγκεντρώσεων που έγιναν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Η μία ήταν η συγκέντρωση των Αντιρατσιστών και η άλλη η συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής και αφορμή ήταν η άφιξη κλιμακίου με επικεφαλής τον Βουλευτή Πειραιά της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό. Λίγο νωρίτερα η Χρυσή Αυγή είχε μοιράσει τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες έλληνες πολίτες από τα γραφεία της που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία του πολιούχου μας.

Στην περιοχή βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν ενδεχόμενα επεισόδια. Οι γύρω δρόμοι είναι αποκλειστεί από την κυκλοφορία οχημάτων σε μια μεγάλη ακτίνα από το σχολείο του Άμμου μέχρι την εκκλησία της Φανερωμένης.

Οι αντιρατσιστές είχαν συγκεντρωθεί στην πλευρά της παραλίας, είχαν αναρτήσει πανώ και φώναζαν συνθήματα κατά του ναζισμού.

Στην απέναντι πλευρά τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν προς την παραλία και σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής τους Ι. Λαγός με άνδρες της Αστυνομίας ζήτησε να μάθει γιατί επετράπη στους αντιρατσιστές να φτάσουν τόσο κοντά στα γραφεία τους και δεν τους  σταμάτησαν μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω. Μάλιστα ζητήθηκε από την Αστυνομία να διευθετήσουν οι ίδιοι οι άνδρες της Χρυσής Αυγής την απομάκρυνση των αντιρατσιστών αλλά οι Αστυνομικοί επεσήμαναν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν επεισόδια και ότι οι συγκεντρώσεις πρέπει να τελειώσουν με ηρεμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *