Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ από την Ένωση Ζακυνθίων στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τη διατήρηση της λειτουργίας των δύο Τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από την Ένωση Ζακυνθίων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε   σε αίθουσα στην οδό Θεμιστοκλέους   παρουσία συμπατριωτών μας από την Αθήνα, μεταξύ αυτών ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Διονύσης Ζήβας, ο δικηγόρος Διον. Βούλτσης αλλά και ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις.

Αν και η διατήρηση των δύο τμημάτων στην Ζάκυνθο, με την μορφή των ξεχωριστών κατευθύνσεων που θα ενσωματωθούν στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, κρίθηκε ως μια θετική εξέλιξη, τα μέλη της Ένωσης Ζακυνθίων υπογράμμισαν την ανάγκη να μην υπάρχει εφησυχασμός.

Σύμφωνα  με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ζακυνθίων Διονύση Κονιτόπουλο σε δηλώσεις που παραχώρησε στον  –Ε- η Ένωση προχώρησε στην έκδοση ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας, ζητά τη διατήρηση των δύο τμημάτων και καταλήγει στην ανάγκη δημιουργίας πανεπιστημιακού τμήματος στο νησί μας, με αντικείμενο τις θεατρικές σπουδές και ειδικά το λαϊκό θέατρο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων, ανέφερε πως η κινητοποίηση των ζακυνθινών της Αθήνας έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, με μια πανεπτανησιακή συνάντηση που έγινε πριν από ένα μήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαμαρτυρίας διατυπώθηκε η αντίδραση για την κατάργηση των τμημάτων του ΤΕΙ από συλλόγους ζακυνθινών σε όλη την υφήλιο! Ενδεικτικά, κινητοποιήθηκαν οι σύλλογοι ζακυνθινών στο Σικάγο, στο Μόντρεαλ, στο Σίδνεϋ, στη Μελβούρνη, καθώς και Ενώσεις Ζακυνθίων στην Λάρισα, την Αγία Παρασκευή και αλλού.

«Έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια στο Υπουργείο με συνεχείς πιέσεις με αποκορύφωμα την προχθεσινή συνάντηση στο Κέντρο της Αθήνας. Εκεί έδωσαν το παρόν ζακυνθινοί ιερείς αλλά και άλλοι συμπατριώτες μας με ιδιαίτερη βαρύτητα στο χώρο της εκπαίδευσης» σχολίασε ο κ. Κονιτόπουλος μιλώντας στον –Ε- και συμπλήρωσε πως η Ένωση Ζακυνθίων, με ψήφισμα προς το Υπουργείο αντιτίθεται σε οποιαδήποτε τωρινή ή μελλοντική απόφαση για κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο.

«Προχωρήσαμε στη διατύπωση και  μιας παλαιότερης πρότασης της Ένωσης Ζακυνθίων που ζητά την ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής στη Ζάκυνθο, με αντικείμενο το θέατρο» ανέφερε ο κ. Κονιτόπουλος, συμπληρώνοντας πως η προσπάθεια αυτή συνδέεται άμεσα με την πρωτοβουλία του Δήμου, ώστε οι ζακυνθινές ομιλίες να χαρακτηριστούν προστατευόμενο μνημείο  άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *