Ζάκυνθος

Συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου παίρνει μέρος απόψε στις 7.30 έξω από το Διοικητήριο το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
    
41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπου ξέσπασε ένα ισχυρό κύμα αντίθεσης και αντίστασης στο καθεστώς της χούντας με τα γνωστά συνθήματα: “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, “Κάτω η χούντα”, “Εθνική ανεξαρτησία”, “Έξω οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ”. Μέσα σε τρεις μέρες πήρε τα χαρακτηριστικά ενός λαϊκού ξεσηκωμού.

Το κύμα της εξέγερσης ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, απλωνόταν ώρα με την ώρα σε εργατικές γειτονιές, σε τεχνικές σχολές, σε Γυμνάσια, σε χώρους δουλειάς και σε άλλες πόλεις, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα. Ήταν εντυπωσιακή η γρήγορη εξάπλωση της λαϊκής παρέμβασης.

Σε όλους αυτούς τους χώρους οι οργανωμένες δυνάμεις ήταν ελάχιστες, βέβαια αρκούσε ένας πρωτοπόρος αγωνιστής να βγει μπροστά θαρραλέα για να ξεσηκωθεί η γειτονιά, η σχολή, το εργοστάσιο.

Η ιστορία έγραψε εκείνη την εποχή τις σελίδες της, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι όταν ο λαός θέλει μπορεί να αποτινάξει τον ζυγό του δυνάστη του.

Σήμερα το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν μπορεί να είναι υπό αμφισβήτηση η καθολικότητα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους που οδηγεί στην προετοιμασία για πλήρη απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές, και η υγεία θα είναι πλέον ατομική μας ευθύνη.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν την δική τους απάντηση με συνέχεια του αγώνα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου.
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ!
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ!

Χρειάζεται η οργανωμένη παρέμβαση σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε γειτονιά, η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, των αγροτών , των αυτ/νων, της νεολαίας των γυναικών γιατί σήμερα είναι  περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία η προετοιμασία, η οργάνωση για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων με την εργατική τάξη στην ηγεσία αυτού του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *