Ζάκυνθος

Στ. Μποζίκης: “Πλήρωσαν χρήστες ναρκωτικών για να μας επιτεθούν!”

Στον απόηχο της προχθεσινής επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης παραχώρησε χθες το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας καταδίκασε τα ακραία επεισόδια που δημιουργήθηκαν, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που υποκινούσαν την ρίψη αυγών και γιαουρτιών και κυρίως υπερασπίστηκε την πολιτική της δημοτικής αρχής στο θέμα των τελών ξεκαθαρίζοντας πως το μέτρο είναι δίκαιο και δεν πρόκειται να το πάρει πίσω.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι πως ο κ. Μποζίκης κατήγγειλε δημόσια ότι συγκεκριμένα πρόσωπα πλήρωσαν χρήστες ναρκωτικών, δίνοντας 100 ευρώ στον καθένα, με σκοπό να επιτεθούν εναντίον του Δημάρχου ενώ κατονόμασε τον ξενοδόχο Νίκο Κεφαλληνό ή Τσότσολα ως υποκινητή τους, αφού τους τροφοδοτούσε με αβγά και γιαούρτια! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εναντίον του ο Δήμος θα κινηθεί δικαστικά ενώ ανακοίνωσε πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αντιδρά επειδή έχει δηλώσει τα μισά από τα πραγματικά τετραγωνικά στο ξενοδοχείο του, το οποίο μάλιστα ηλεκτροδοτείται με βάση το οικιακό και όχι το επαγγελματικό τιμολόγιο!

Από τα πυρά του Δημάρχου δεν ξέφυγε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης, τον οποίο χαρακτήρισε ως όψιμο υπερασπιστή των αδυνάτων και τον κάλεσε να ασχοληθεί με τα της Ιατρικής και όχι με τα ζητήματα του Δήμου. Τον κατηγόρησε δε και για όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού, όπως ανέφερε ο κ. Μποζίκης, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, ο κ. Καψαμπέλης προέτρεπε τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν με αυγά και γιαούρτια, ενώ το βράδυ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέτρεψε να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Δημάρχου για συζήτηση στο γραφείο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το πρωί, στην πρόκληση του Δημάρχου ανταποκρίθηκαν μόνο οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΖΑΝΤΕ Αν. Αντίοχος και εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Κομιώτη, ενώ δεν έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι του ιατρικού, του δικηγορικού, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Μηχανικών και του ΤΕΕ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως οι φορείς αυτοί επανειλημμένως αποφεύγουν τον διάλογο μαζί του, αφού αρνήθηκαν και την πρόσκλησή του σε κοινή τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και την χθεσινή πρόσκληση στο γραφείου του και σχολίασε πως αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν επιχειρήματα.

Κριτική άσκησε όμως ο Δήμαρχος και στα Μ.Μ.Ε τονίζοντας πως κάποια Μέσα παραπληροφορούν, δημιουργούν φόβο στον κόσμο και σκόπιμα διαχέουν λάθος πληροφορίες.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Μποζίκης στον –Ερμή – που το τελευταίο διάστημα με αρκετά δημοσιεύματα έχει αναδείξει το ζήτημα των τελών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κακώς τονίζεται από την εφημερίδα πως τα τετραγωνικά που ξαναμετρήθηκαν από το Δήμο θα χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Οικονομικών για τα χαράτσια, καθώς το Ειδικό Τέλος υπολογίζεται με βάση το ΤΑΠ.

Μάλιστα υπογράμμισε πως το Υπουργείο σε νέο έγγραφο και απαντώντας σε ερωτήματα του Δήμου για το επίμαχο αυτό θέμα διευκρινίζει πως «για τον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ λαμβάνονται υπόψη κατά κανόνα τα τετραγωνικά μέτρα με τα οποία υπολογίστηκε το ΤΑΠ και σε εξαιρέσεις, τα τετραγωνικά μέτρα βάσει των οποίων υπολογίστηκαν τα δημοτικά τέλη». Οι εξαιρέσεις αυτές, σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Υπουργείου που ο Δήμαρχος διένειμε στους δημοσιογράφους αφορούν μόνο το ενδεχόμενο το ΤΑΠ να είναι υπερδιπλάσιο της μεγαλύτερης τιμής τετραγωνικών μέτρων μεταξύ αυτής που έχει ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών και εκείνης που έχει ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του Δημοτικού Φόρου.

Η απάντηση του Υπουργείου, περιλαμβάνει τα στοιχεία της εγκυκλίου που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στον –Ε-, αυτό που επεσήμανε όμως ο Δήμαρχος, είναι πως στοιχεία για το ΤΑΠ έχει δώσει ο Δήμαρχος για όλη τη Ζάκυνθο και όχι μόνο για τις περιοχές που το ΤΑΠ εμφανίζεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Τα στοιχεία που δώσαμε είναι αυτά που προϋπήρχαν στους λογαριασμούς ή διορθώθηκαν από τους ίδιους τους δημότες στο Βανάτο» ανέφερε.

Ως απόδειξη για το γεγονός ότι τα τετραγωνικά των τελών δεν θα υπολογιστούν για το «χαράτσι» του Υπουργείου, ο Δήμαρχος παρουσίασε έναν λογαριασμό δημότη από τις Μαριές. Στο λογαριασμό αυτό το υπολογίστηκαν 60 τετραγωνικά για το Ειδικό Τέλος του Υπουργείου και 56 για τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας. Αυτό συνέβη επειδή καταμετρήθηκαν 96 τετραγωνικά, αλλά υπήρξε πλασματική μείωση κατά 40%.

Ο κ. Μποζίκης ανέφερε ακόμη πως από σήμερα η δημοτική αρχή κάνει «πορεία στο λαό» για να ενημερώσει για τα τέλη και πως σκοπός είναι να μην απαλειφθεί ο φόβος που υπάρχει στους περισσότερους.

«Μόλις τα τέλη διορθωθούν θα επέλθει ηρεμία και η κοινωνία θα δώσει την δική της απάντηση» ανέφερε ο Δήμαρχος, ανακοινώνοντας πως σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία ακόμη ενός συνεργείου για διορθώσεις στην Πόλη.

Όπως μάλιστα τόνισε, τα πολλά λάθη που προέκυψαν δεν οφείλονται στην μέθοδο καταμέτρησης, αλλά στην διαδικασία αντιστοίχησης των κτισμάτων με τα ρολόγια των ιδιοκτητών τους, ενώ αρκετά προβλήματα προέκυψαν στις πολυκατοικίες με πολλά σπίτια αλλά και στα σπίτια των χωριών που συμπεριελήφθησαν αποθήκες ή στάβλοι που δεν έπρεπε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *