Ζάκυνθος

Στ. Κοντονής: «Η επιστολή του Δημάρχου για το Λίβα δυναμιτίζει το κλίμα»

Όπως προαναφέρθηκε, η επιστολή που ο Δήμαρχος απέστειλε κατά πληροφορίες  στις 17 Ιουλίου στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το γεγονός ότι για το θέμα δεν έγινε αναφορά κατά την σύσκεψη των τριών αιρετών στο Δημαρχείο, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σταύρου Κοντονή.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου αφού περιέγραψε μιλώντας στον –Ε- τα σημεία της συμφωνίας με τον κ. Μυλωνά και τον κ. Μποζίκη, αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος στον Πρωθυπουργό.

«Αποχωρώντας από την σύσκεψη ήμουν ικανοποιημένος στο ότι συμφωνούσαμε σε κάποια βασικά πράγματα. Σήμερα βρέθηκα προ μιας δυσάρεστης έκπληξης, όταν ενημερώθηκα πως ο κ. Δήμαρχος απέστειλε ένα έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ και το γραφείο του Πρωθυπουργού, με το οποίο εγκαλεί τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τους Π.Ο. Το γεγονός αυτό δυναμιτίζει το κλίμα, αφού θεωρώ πως θα πρέπει να μιλάμε καθαρά με ειλικρίνεια. Λυπάμαι πολύ, γιατί έπρεπε να ενημερωθούμε για αυτή την επιστολή. Όταν ο Δήμαρχος λέει μπροστά σε εμάς αλλά και σε δημοσιογράφους πως πρόθεσή του είναι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο διαλογής στο αεροδρόμιο, αναγνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα με το Λίβα! Η ενέργεια με προβλημάτιζε ως προς το τι αποσκοπεί » ανέφερε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε πως μπορεί θεσμικά να μην έχει εμπλοκή στο θέμα του ΧΥΤΥ αλλά ανέλαβε πρωτοβουλία για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Ο ίδιος επικρότησε την συμπεριφορά του κ. Αποστολόπουλου, που λειτούργησε δημοκρατικά και αφουγκράστηκε τις απόψεις τις τοπικής κοινωνίας και εξέφρασε την διαφωνία του, απέναντι στην μομφή προς το πρόσωπο του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Αν είναι να ανακυκλώνουμε τακτικές του παρελθόντος, με τρικλοποδιές και χτυπήματα κάτω από την μέση, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τονίζω όμως πως αυτές οι καταστάσεις δε θα με οδηγήσουν στην αποστασιοποίηση από το θέμα. Βλέπω πως υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί λύση» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *