Τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα προβλήματα αδειοδότησης του χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής για τα απορρίμματα, σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής επιρρίπτοντας ευθύνες στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Όπως είναι γνωστό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εισηγείται αρνητικά στην λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου που βρίσκεται σε μια απόσταση λίγων μέτρων από τον αερολιμένα εξαιτίας των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην ομαλή προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών.
Από τη δική του πλευρά ο Βουλευτής κάνοντας αναφορά στο θέμα, θύμισε τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη για άμεση αδειοδότηση του χώρου.
«Αυτό που είχα υπόψη μου, ήταν η δέσμευση του Δημάρχου ότι έχει εξασφαλίσει την αδειοδότηση εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης στο οικόπεδο κοντά στο αεροδρόμιο. Μάλιστα εμείς είχαμε εκφράσει την συμφωνία μας σε μια τέτοια λύση. Πέρα όμως από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση, αποδεικνύεται πως δεν είχαν εξασφαλίσει ούτε την γνώμη των αρμοδίων όπως είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας» σημείωσε ο Βουλευτής χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κοντονής επικαλέστηκε μάλιστα και την σύσκεψη που είχε γίνει με το Δήμαρχο, το πρώτο διάστημα της εκλογής του ίδιου ως Βουλευτή στην οποία είχαν παρευρεθεί ακόμη ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Κασσιμάτης αλλά και ο σημερινός υποψήφιος Δήμαρχος Μίμης Μαρίνος Κουρής.
«Ο κ. Κουρής μάλιστα, ως ειδικός επιστήμονας, τον είχε ρωτήσει αν θα εξασφαλιστεί άδεια για τον χώρο και ο Δήμαρχος είχε απαντήσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εκτός από ανεύθυνοι λοιπόν είναι και ανίκανοι! Από αυτούς τους ανθρώπους τι μπορεί να περιμένει ο ζακυνθινός λαός; Ότι προγραμματίζουν το κάνουν στο πόδι, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα , μελέτη και σοβαρότητα, προσβάλλοντας τις διαδικασίες που είναι θεσμοθετημένες από την Πολιτεία» τόνισε, ενώ για τις δεσμεύσεις που είχαν γίνει και από τον τέως Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης σημείωσε πως η όλη εμπλοκή του κ. Αγγελάκα στην υπόθεση, την έχει οδηγήσει προς τα πίσω.
«Υποτίθεται πως είναι ένας κυβερνητικός παράγοντας του οποίου ο λόγος έχει βαρύτητα. Δυστυχώς έκαναν δηλώσεις για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και στην ουσία δεν έχει γίνει τίποτα» τόνισε.