Ζάκυνθος

Στρατιωτική Γέφυρα: Αντιδράσεις και ταλαιπωρία για την έναρξη των εργασιών μέσα στο Καλοκαίρι

Γέφυρα των “στεναγμών” για ακόμη ένα καλοκαίρι στον Άγιο Χαράλαμπο!

Εν μέσω θέρους και ενώ η τουριστική περίοδος κορυφώνεται, ξεκίνησαν τελικά χθες το πρωί οι εργασίες για την αποκατάσταση της στρατιωτικής γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη, προκειμένου να αντικατασταθούν οι θορυβώδεις και φθαρμένες ξύλινες τάβλες με μπετόν.

Και μπορεί η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου να παρουσιάζει την εξέλιξη αυτή ως αναγκαίο και «αναπόφευκτο» … «κακό» για να γίνει επιτέλους το έργο που σχεδίασε η ΜόμΚα, ωστόσο ήδη από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης διέλευσης από τη γέφυρα φάνηκαν τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται, ειδικά τις ώρες αιχμής: Την ώρα που η πλειοψηφία των εργαζομένων προσέρχεται ή φεύγει από την εργασία του και την ώρα που οι τουρίστες μας πηγαίνουν προς ή επιστρέφουν από τις παραλίες του Βασιλικού!

Επίσπευση των εργασιών και ρύθμιση της κυκλοφορίας με έκτακτα μέτρα  ζητούν οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων Αργασίου και Καλαμακίου

Ο σχεδιασμός για έναρξη των εργασιών την συγκεκριμένη στιγμή προκάλεσε πολλές και δικαιολογημένες αντιδράσεις και θυμίζουμε πως οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Αργασίου Α. Κοτσώνης και Βασιλικού Π. Γιαννούλης ζήτησαν την αναβολή των εργασιών για μετά την λήξη του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, το Διευθυντή της Μομκα που βρέθηκε στη Ζάκυνθο για λίγη μόνο ώρα , το Λιμενάρχη και το Διοικητή της Τροχαίας, ζητώντας – εφόσον η αναβολή των εργασιών είναι αναπόφευκτη, να υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και επίσπευση των εργασιών, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν!

Ας καταγραφεί πάντως πως τεχνικοί με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία η εφημερίδα μας, μας ενημέρωσαν πως ο ελάχιστος χρόνος για να αποκτήσει την μέγιστη αντοχή το μπετόν είναι πάνω από 20 ημέρες. Ο χρόνος αυτός πρέπει να υπολογιστεί εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες για την τοποθέτηση του μπετόν.

Ένα άλλο αίτημα που θέτουν οι Πρόεδροι των δύο χωριών είναι να υπάρξει διαφορετική ρύθμιση των φαναριών στον Κόμβο του Αγίου Χαραλάμπη. Αφενός όμως ένα τέτοιο αίτημα δεν έχει τεθεί στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, αφετέρου η ρύθμιση του χρόνου των φαναριών γίνεται από ειδική Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Συγκοινωνιών και προϋποθέτει συγκοινωνιακή μελέτη.

Όλα δείχνουν πως ντόπιοι και επισκέπτες θα πρέπει να …προετοιμαστούν για μια πολυήμερη ταλαιπωρία καθώς οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή. Μοιραία ωστόσο αναδεικνύεται η έλλειψη οργάνωσης και …κοινής λογικής που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση, αλλά και η ανάγκη για ένα σοβαρό κυκλοφοριακό έργο στην περιοχή που εδώ και χρόνια προαναγγέλλεται αλλά ακόμη είμαστε στα λόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *