Ζάκυνθος

Στο 1,7 εκ. € το τεχνικό πρόγραμμα των έργων του Δήμου για το 2013

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα των έργων του Δήμου για το 2013, ύψους 1,7 εκ. €  στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έφερε την υποχρηματοδότηση στην τοπική αυτοδιοίκηση και υπεραμύνθηκε των θέσεών του για τα μικρά έργα σε κάθε χωριό που διατίθεται το ποσό των 7.200 ευρώ.

«Ένας κακόπιστος με μια πρώτη ματιά θα έλεγε πως το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι καλό αλλά αιτία αυτής της κατάστασης είναι η κρίση και η υποχρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης»  είπε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως μέσα σε αυτή την συγκυρία έχουν γίνει έργα και παρεμβάσεις που έκαναν καλύτερη τη ζωή των κατοίκων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Αντίοχος ζήτησε να προσφέρουν έργο τα μηχανήματα του Δήμου και να υπάρξει συνεργασία με τους Προέδρους των χωριών ενώ σημείωσε ότι τα χρήματα δεν πρέπει να διατίθενται σε ιδιώτες για καθαρισμό χαντακιών.

Από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο Διονύσης Κομιώτης είπε πως κατανοεί τη δυσκολία της δημοτικής αρχής να κάνει έργα αφού δεν υπάρχουν χρήματα και πρότεινε να διατεθούν από το τεχνικό πρόγραμμα 100 χιλιάδες ευρώ για το φωτισμό στο οδικό δίκτυο και 150 χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρωθεί ο δρόμος Καλαμακίου – Λαγανά.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Γιώργος Κωνσταντίνου κατέθεσε τη διαφωνία του με τον “Καλλικράτη”  που οδηγεί σε τοπική φορολογία και πρότεινε να αξιοποιηθούν τα χρήματα του τεχνικού προγράμματος για να γίνουν έργα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και υδατοφράγματα συλλογής νερού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *