Ζάκυνθος

Στο +15% η αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο και στο 100% οι πληρότητες

Ο φετινός Αύγουστος θα πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι ο καλύτερος μήνας για τον τουρισμό της δεκαετίας στο νησί μας αφού οι αφίξεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και η πληρότητα στα καταλύματα έφθασε στο 100%, ποσοστό το ποίο παραμένει μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του μήνα που διανύουμε.

Η εικόνα της γεμάτης από επισκέπτες Ζακύνθου αφορά τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό τουρισμό και οι αφίξεις έγιναν από το αεροδρόμιο και το λιμάνι, τα οποία καθημερινά έπρεπε να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ανθρώπους.
Είναι  κοινή πεποίθηση ότι φέτος ο νομός μας έσπασε κάθε ρεκόρ, ακόμα κι αν οι επισκέπτες έκαναν διήμερες διακοπές, ή διάλεγαν για την φιλοξενία συγγενικά και φιλικά σπίτια. Εκείνο δεν που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η πολύ αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο συνεχίζεται μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.
Η αισιοδοξία για τις αφίξεις δεν ακολουθεί και τα ταμεία των επιχειρηματιών που ισχυρίζονται ότι είναι περιορισμένη η αγοραστική δυνατότητα των επισκεπτών μας, θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά, με ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων και παραμέτρων ώστε να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και το ισχύον σήμερα τουριστικό μοντέλο, που είναι διαφοροποιημένο από αυτό που γνωρίσαμε τη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *