Ζάκυνθος

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο Δήμος για την παραχώρηση του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο Δήμος κατά της απόφασης για την παραχώρηση τμήματος του λιμανιού στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (TΑΙΠΕΔ).

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη ο οποίος έκανε γνωστό ότι ειδικευμένος δικηγόρος στα θέματα αυτά έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής για την προσφυγή στο ΣτΕ:

«Η παραχώρηση της μαρίνας είναι κακή και βλαπτική για το Δήμο γιατί  εκεί ήταν τα δημοτικά σφαγεία και έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε τη δημοτική περιουσία. Απορώ γιατί κανένας δήμαρχος δεν το έκανε! Εκεί θα πρέπει να αποκτήσουμε ζωτικό χώρο γιατί έχουμε πολλά που πρέπει να λύσουμε στην πόλη όπως:  πρέπει να αποκτήσουμε τα 2 στρέμματα για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη και 5 στρέμματα για να κάνουμε χώρους στάθμευσης. Επίσης στη διαδικασία παραχώρησης της μαρίνας σε ιδιώτη πρέπει ο Δήμος να έχει λόγο και να επιβάλλει αντισταθμιστικά. Δεν θα παραδοθούμε αμαχητί. Θα ζητήσουμε την ακύρωση της μεταβίβασης γιατί πιστεύουμε ότι είναι μη νόμιμη. Επίσης ζητάμε να κατοχυρωθεί η δημοτική περιουσία».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *