Ζάκυνθος

Στο Σταφιδεργοστάσιο θα λειτουργήσει το παντοπωλείο της ΕΑΣΖ

Με στόχο το παντοπωλείο της ΕΑΣΖ να ξεκινήσει την λειτουργία του μέχρι το καλοκαίρι εργάζονται τα στελέχη της Οργάνωσης και στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, συζητήθηκαν λεπτομέρειες, για το νέο αυτό εγχείρημα.

 

Ενώ το ονομαζόμενο «κίνημα της πατάτας» κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, αποδεικνύοντας πως οι καταναλωτές έχουν απόλυτη ανάγκη από φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, η ΕΑΣΖ αποφάσισε να ακολουθήσει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία με την οποία θα παρέχονται αγροτικά προϊόντα, σε χαμηλές τιμές προς τους καταναλωτές, ντόπιους αλλά και τουρίστες.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τα αγροτικά προϊόντα που θα διατίθενται προς πώληση, δε θα είναι μόνο αυτά που παράγονται στη Ζάκυνθο σε ποσότητες, όπως είναι το σταφύλι, η σταφίδα, οι ελιές κτλ, αλλά και αυτά που παράγονται σε άλλες περιοχές της χώρας και θα φτάνουν στο νησί μας μέσω ανταλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου θα ανταλλάσσει προϊόντα που παράγονται στη Ζάκυνθο, με άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως είναι πατάτες που δεν παράγονται στο νησί μας, αλλά σε άλλες περιοχές και διατίθενται από τις κατά τόπους συνεταιριστικές οργανώσεις.

Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με αγροτικές ενώσεις της Βόρειας Ελλάδας και σκοπός είναι η συνεργασία να ευοδωθεί άμεσα, ώστε το παντοπωλείο να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι και να μπορεί να εξυπηρετήσει ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, το παντοπωλείο θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΖ στο Σταφιδεργοστάσιο, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο κυρίως από τους επισκέπτες. Εκεί, εκτός από την τυποποιημένη σταφίδα, οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται σε πολύ χαμηλή τιμή και άλλα αγροτικά προϊόντα.

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε το παντοπωλείο στο σταφιδεργοστάσιο για να μπορούμε να προωθήσουμε και τα δικά μας προϊόντα. Θέλουμε να προσελκύσουμε και τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες και θα προσπαθήσουμε μέχρι το καλοκαίρι να είμαστε έτοιμοι. Κάποιες πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει με αγροτικούς συνεταιρισμούς στην Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΖ Κ. Τσιριγώτης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι το εγχείρημα αυτό έχει γίνει με επιτυχία στην Κεφαλονιά αλλά και στον Πύργο, αφού οι καταναλωτές ανταποκρίνονται για να προμηθευτούν φθηνά αγροτικά προϊόντα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *