Ζάκυνθος

Στο νέο Νοσοκομείο χθες ο Περιφερειάρχης

Τις εγκαταστάσεις του νέου Νοσοκομείου επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά και τους περιφερειακούς σύμβουλους Κώστα Τσιριγώτη, Σπύρο Μπάστα  και Ηλία Μαλλιά.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σπύρου  βρέθηκε στο νησί μας στα πλαίσια μια άτυπης επίσκεψης για προσωπικούς λόγους, παρόλα αυτά αξιοποίησε την ευκαιρία για να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για μια σειρά από θέματα που αφορούν τη Ζάκυνθο.

Τον  Περιφερειάρχη, ξενάγησε στον νέο νοσοκομείο ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Παύλος Καψαμπέλης, μαζί την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Δ. Κοντοσταυλάκη και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο κ. Σπύρου, ήταν ουσιαστικά ο πρώτος «επίσημος» που επισκέπτεται το νέο κτήριο από την ημέρα της λειτουργίας του.

Ο κ. Σπύρου περιηγήθηκε στους χώρους του νέου κτηρίου, ενώ στάθηκε αρκετή ώρα σε ένα από τα δωμάτια της χειρουργικής – ορθοπεδικής κλινικής, αφού εκεί νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες ο Διοικητής του Ιδρύματος Γ. Κομιώτης! Ο κ. Κομιώτης, είχε έναν τραυματισμό στο πόδι του μετά από τροχαίο ατύχημα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσε να υποδεχτεί και να ξεναγήσει τον Περιφερειάρχη στο Νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά, ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον κ. Μυλωνά , τους περιφερειακούς συμβούλους και τους εκπροσώπους του Νοσοκομείου, έμειναν αρκετή ώρα στο δωμάτιο του κ. Κομιώτη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του ιδρύματος αλλά και την μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, το ζήτημα της λειτουργίας του γηπέδου σε παρακείμενο οικόπεδο, αλλά και οι προοπτικές αξιοποίησης του παλιού κτηρίου όπου στεγαζόταν το Νοσοκομείο.

 

Η σύσκεψη με το Σύλλογο Εργαζομένων

Αμέσως μετά την περιήγηση του Περιφερειάρχη στο Νοσοκομείο, ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από σοβαρά θέματα που αφορούν το ίδρυμα.

Το παρόν στην σύσκεψη αυτή έδωσαν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου των Εργαζομένων, που μεταξύ πολλών άλλων επεσήμαναν στον κ. Σπύρου την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για το ίδρυμα αλλά και την ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού.

Πρέπει να τονιστεί πως ο σημερινός Περιφερειάρχης είχε διατελέσει Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και από αυτή τη θέση είχε σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου κτηρίου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Καψαμπέλης, που καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε στην συνδρομή του για την ολοκλήρωση του έργου και στάθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την καλύτερη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου και αφορούν τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά και την ανάγκη εξασφάλισης μεγαλύτερου χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με τη διακοπή της λειτουργίας του γηπέδου της ΕΠΣ, το οποίο άλλωστε δεν έχει και τη σχετική άδεια, θα μπορούσε ο χώρος να αξιοποιηθεί ως πάρκινγκ, ενώ το κτήριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βρεφονηπιακός σταθμός για τα παιδιά των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Σπύρου, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι το έργο αυτό είναι πλέον πραγματικότητα. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, αναφέρθηκε στα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν για την εξασφάλιση ενός μεγαλύτερου σε έκταση οικοπέδου σε σχέση με αυτό που αρχικά είχε παραχωρηθεί, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων μέσα από το ΕΣΠΑ αλλά και για την αλλαγή του Οργανισμού από τις 110 στις 160 κλίνες.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η Πολιτεία οφείλει να δείξει ευελιξία και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Δημόσιας Υγείας, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την έλλειψη προσωπικού.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως αυτό το κτήριο, που αποτελεί «κόσμημα» για το νησί, ανήκει στο ζακυνθινό λαό και προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες πρέπει να το σέβονται και να το φροντίζουν όπως το σπίτι τους.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του προσωπικού, μεταφέροντας την εμπειρία που είχε ο ίδιος το τελευταίο στην παθολογική κλινική, όπου νοσηλευόταν η μητέρα του. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, γιατροί και νοσηλευτές καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν. Για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρχει στήριξη και σεβασμός στο προσωπικό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Ευάγγελος Τσώλας, τόνισε από την πλευρά του πως οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που «έβαλαν πλάτη» για την λειτουργία του νέου κτηρίου και έκανε γνωστό πως σύντομα σε μια Γενική Συνέλευση θα γίνει αποτίμηση της λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου αυτό το πρώτο διάστημα.

Αναλυτικότερα για το θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό, ο κ. Τσώλας επεσήμανε πως για ένα κτήριο χιλιάδων τετραγωνικών υπάρχει μια μόνο καθαρίστρια το απόγευμα, καμία το βράδυ και επτά μόλις τραυματιοφορείς. Ως ενδεικτικό της έλλειψης σε  νοσηλεύτριες, ανέφερε πως η παθολογική κλινική έχει μία μόλις νοσηλεύτρια και ζήτησε να συμβάλει και ο Περιφερειάρχης ώστε να υπάρξει πίεση για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Τέλος, η Γραμματέας του Συλλόγου Αφροδίτη Πέττα, έθεσε το θέμα της αξιοποίησης παλιού Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

 

Ο Κόμβος του Νοσοκομείου

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά μεταξύ άλλων και σε ένα θέμα που αφορά άμεσα την Περιφέρεια και έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις  που πρέπει να γίνουν άμεσα στο δίκτυο της περιοχής που είναι επαρχιακό, ώστε να γίνεται καλύτερη διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων. Θυμίζουμε πως ο σχεδιασμός που γίνεται αφορά την κατασκευή Κόμβου στο δρόμο που οδηγεί στο Νοσοκομείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, ευχαρίστησε δημόσια τους ιδιοκτήτες γης από το δρόμο Πάστρα μέχρι τη διασταύρωση του Γαϊτανίου, καθώς συμφώνησαν να παραχωρήσουν τις εκτάσεις που απαιτούνται για τη διάνοιξη του δρόμου, χωρίς να προηγηθούν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που θα δημιουργήσουν καθυστερήσεις.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η μελέτη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχει πρόβλημα με το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΖ, το οποίο βρίσκεται μέσα στο δρόμο. Εμπόδια δημιουργεί και η περίφραξη του νέου κτηρίου και για το λόγο αυτό, επεσήμανε την ανάγκη άμεσα το αντλιοστάσιο να μεταφερθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *