Κοινωνία

Στο Λίβα ο συνδυασμός του Αν. Κασσιμάτη

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ενδιάμεσης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή Λίβα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 9-5 από κλιμάκιο του συνδυασμού «Ζάκυνθος-Ανατροπή-Αναγέννηση» αποτελούμενο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Κασσιμάτη και μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο έλεγχος λειτουργίας των εγκαταστάσεων και η ενημέρωση του συνδυασμού από τον υπεύθυνο λειτουργίας τους, τον οποίο και ο συνδυασμός ευχαριστεί για την ενημέρωση που έκανε.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνονται τα εξής:

Συμπερασματικά στο 16μηνο λειτουργίας των εγκαταστάσεων μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1) Οι ποσότητες των σύμμεικτων απορριμμάτων που προωθούνται για τελική διαχείριση στην μονάδα, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες λόγω ανεπαρκούς υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαλογής στην πηγή, ανάκτησης και ανακύκλωσης.

2) Έχουμε παραγωγή πολύ μεγαλύτερων ποσοτήτων δεματοποιημέμου υπολείμματος του οποίου η τελική διάθεση αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα.

3) Η έλλειψη στέγαστρου στις εγκαταστάσεις δυσκολεύει την απρόσκοπτη λειτουργία τους κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και δημιουργεί επιπλέον σοβαρά προβλήματα στο προσωπικό που εργάζεται σε αντικειμενικά πολύ δύσκολες συνθήκες.

4) Είναι απαραίτητος ο συνεχής έλεγχος για την τήρηση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών προδιαγραφών λειτουργίας τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνικού ελέγχου προκειμένου να αποφύγουμε μια περιβαλλοντική καταστροφή όπως αυτή που συνέβη με τον ΧΥΤΑ του Σκοπού

5) Στην κατεύθυνση αυτή ο συνδυασμός από την θέση της δημοτικής αρχής αύριο, θα συνεργαστεί με κάθε συλλογικό κοινωνικό φορέα για την προώθηση αυτού του στόχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *