Ζάκυνθος

Στο εφετείο η δεύτερη πράξη της απόπειρας εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ

Την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της δικαστικής διερεύνησης στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά την απόπειρα εμπρησμού του Ξενία, σχολίασαν με δηλώσεις τους στον -Ε- οι δικηγόροι Παύλος Συνετός και Παναγιώτης Κεφαλληνός, που εκπροσώπησαν νομικά τους δύο εκ των κατηγορούμενων και πιο συγκεκριμένα τον τέως Δήμαρχο Άκη Τσαγκαρόπουλο και τον τέως ταμία του Δήμου Βασίλη Στεριώτη αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως η απόφαση του Μικτού Εφετείου Κακουργημάτων στην Πάτρα ανακοινώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και έκρινε ενόχους για το αδίκημα της απόπειρας εμπρησμού όλους τους κατηγορούμενους, αποδίδοντας την ποινή της φυλάκισης των 8 ετών στον τέως Δήμαρχο και των 6 ετών στον πρώην ταμία του Δήμου.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, κατέβαλαν την αποζημίωση και αφέθηκαν ελεύθεροι και πλέον αναμένεται η εξέλιξη μετά τις προσφυγές στα δευτεροβάθμια δικαστήρια.

 

Π. Συνετός: Οι άστοχοι χειρισμοί του Ακη Τσαγκαρόπουλου δημιούργησαν πλάνη στο Δικαστήριο

Ο δικηγόρος του τέως Δημάρχου Άκη Τσαγκαρόπουλου, Παύλος Συνετός, δήλωσε στην εφημερίδα μας πως ο πελάτης του αδικείται με την απόφαση Μικτού Εφετείου Κακουργημάτων και υπογράμμισε πως σε μια ακροαματική διαδικασία 25 συνεδριάσεων, δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο πως είχε κίνητρο για να βάλει φωτιά στο Δημαρχείο.

«Η αλήθεια είναι πως κάποιοι άστοχοι χειρισμοί του Άκη Τσαγκαρόπουλου το τελευταίο διάστημα, δημιούργησαν μια πλάνη στο δικαστήριο και κρίθηκε τελικά ένοχος. Πιστεύω όμως, πως στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα αθωωθεί πανηγυρικά» δήλωσε.

Σε ότι αφορά πιο συγκεκριμένα την περίπτωση του μάρτυρα που παρέδωσε το αρχείο των Οικονομικών Υπηρεσιών στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια κατέθεσε πως δέχτηκε επιταγές ύψους 150.000 Ευρώ από τον τέως Δήμαρχο, ο κ. Συνετός δήλωσε:

«Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο μάρτυρα ο οποίος έδωσε δύο διαφορετικές ένορκες καταθέσεις. Προφανώς η μια εκ των δύο είναι ψευδής, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, τα στοιχεία που εισέφερε ο μάρτυρας και τα οποία κατατέθηκαν στη ΓΑΔΑ και σήμερα βρίσκονται στην Ανακρίτρια Ζακύνθου και αποτελούν αντικείμενο έρευνας είναι πραγματικά. Τα οικονομικά αρχεία, δείχνουν τον πραγματικό υπαίτιο του εμπρησμού. Τα αρχεία αυτά τα είχε στην κατοχή του, μέχρι την ημέρα του εμπρησμού ο συγκεκριμένος ταμίας. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως το αρχείο, που είχε ο ταμίας βρέθηκε στον Τσαγκαρόπουλο και αυτός το κρατούσε για 6 χρόνια κρυμμένο, εμφανίζοντάς το τώρα! Αυτό δεν στέκει σε καμία λογική! Το Δικαστήριο παραπλανήθηκε από το γεγονός ότι έκανε κάποιες άστοχες ενέργειες στο χειρισμό της υπόθεσης και κατέληξε σε καταδικαστική κρίση».

Τέλος, ανέφερε πως το Δικαστήριο έδωσε στις ποινές ανασταλτικό αποτέλεσμα και αυτό ενδεχομένως να σημαίνει πως υπάρχει μια αμφιβολία για την τελική τους ενοχή.

 

Π. Κεφαλληνός: Μια 100% δίκαιη δίκη!

Απόλυτα ικανοποιημένος για την στάση του πρώην ταμία του Δήμου Βασίλη Στεριώτη, δήλωσε ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κεφαλληνός μιλώντας στην εφημερίδα μας.

Το γεγονός που επεσήμανε ο κ. Κεφαλληνός, είναι πως ο τέως ταμίας από την πρώτη στιγμή ομολόγησε τις πράξεις του, είπε την αλήθεια και ανέλαβε τις ευθύνες του.

«Όταν ανέλαβα τον κ. Στεριώτη, ανέλαβα μια υπόθεση όπου ο πελάτης μου είχε ομολογήσει τις πράξεις του. Όταν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης μέχρι και την έκδοση της χθεσινής απόφασης, διαπίστωσα πως όλα όσα είχε αναφέρει στην απολογία – ομολογία του ήταν αληθινά, ένιωσα μια μεγάλη ικανοποίηση για την τοποθέτηση του πελάτη μου και για το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν είπε ψέματα στους ισχυρισμούς του, που ήταν και υπερασπιστικοί χειρισμοί!» δήλωσε και συμπλήρωσε πως το Δικαστήριο, που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου, έλεγξε τα πάντα σε αυτή την υπόθεση.

«Ήταν μια διαδικασία αξιέπαινη και δεν υπήρχε ούτε μια πτυχή που να μην ελεγχθεί και να αξιολογηθεί. Πιστεύω ότι ήταν μια δίκαιη δίκη κατά 100%» ανέφερε ακόμη.

Σχετικά με την έφεση που άσκησε  για λογαριασμό του εντολέα του, σχολίασε πως κατατείνει στην αναγνώριση κάποιων ελαφρυντικών στο πρόσωπό του.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αθώωση, από την στιγμή που ο κ. Στεριώτης έχει ομολογήσει. Λάβετε δε υπόψη πως ο κ. Στεριώτης για αυτή την υπόθεση είχε προσωρινά κρατηθεί για χρονικό διάστημα 11 μηνών και 24 ημερών. Αυτό δείχνει πως πραγματικά έχει ταλαιπωρηθεί από αυτή την υπόθεση!» τόνισε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *